вівторок, 07 червня 2011 15:29

6 червня хочуть зробити в Україні Днем російської мови

6 червня хочуть зробити в Україні Днем російської мови

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови "Про проголошення в Україні 6 червня Днем російської мови". Автором документа є народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

Як повідомив у коментарі Gazeta.ua парламентарій, проект ініційовано відповідно до рішення ЮНЕСКО та рекомендацій Організації об'єднаних націй (ООН), засновником якої є наша держава.

"Урамках програми підтримки і розвитку багатомовності та культурної багатоманітності, заступником генерального секретаря ООН, керівником департаменту публічної інформації ООН Кіо Акасака було проголошено 6 червня Днем російської мови", - зазначив Колесніченко.

На його думку, прийняття постанови дасть можливість більш повно гарантувати громадянам України, які вважають своєю рідною мовою російську, право на використання рідної мови, що в подальшому сприятиме згуртуванню народу України.

Водночас "регіонал" наголосив, що не знає, які можуть бути в Україні негативні наслідки у разі прийняття такого документу.

"Про який негатив можна говорити, якщо ми кажемо про євроінтеграцію, про те, що ми підтримуємо європейські та міжнародні цінності? Чи ми виходимо з ООН, і нам не до вподоби її рекомендації та конкретні рішення?" - запитав політик.

Разом з тим, передбачувану реакцію представників ВО "Свобода" та інших українських націоналістів Колесніченко вважає "їхнею проблемою".

"Хай пропонують інші рекомендації... Наприклад, Львівська облрада вважає, що Європа - їй не указ, героїзуючи лідерів ОУН... На людей, які не розуміються у міжнародних зобов'язаннях та документах, не варто робити ставку. Інакше ми будемо хуторянською державою, яка житиме у печерному віці і не інтегруватиметься в європейську та світову спільноту", - резюмував "регіонал", додавши, що складно передбачити, чи буде прийнята його постанова у ВР.

Зараз ви читаєте новину «6 червня хочуть зробити в Україні Днем російської мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі