четвер, 12 травня 2011 12:38

51 чоловік помер від тортур в МВС торік

51 чоловік помер від тортур в МВС торік

У минулому році жертвами тортур у міліції та місцях позбавлення волі стали близько 800 тисяч осіб (у 2009-му - близько 600 тисяч). Тільки в органах внутрішніх справ у минулому році помер 51 затриманий, а з початку нинішнього - вже 20. Про це заявив координатор програм Харківської правозахисної групи Андрій Діденко.

"Мова не про поодинокі випадки, а про системні явища, на які вказує Генпрокуратура і які визнав навіть головний міліціонер Анатолій Могильов", - каже Діденко, пише Сегодня.

Дружина ректора Криворізького гостехуніверсітета Анатолія Темченка, затриманого 19 місяців тому за фактом замаху на хабар, розповіла, що чоловік, півтора року перебуває в СІЗО, ризикує просто не дожити до вироку: "Йому майже 70 років, у нього 15 захворювань, у тому числі серцево-судинні, цукровий діабет, але йому не надають допомогу, навіть платну, і це може закінчитися інфарктом".

Мати засудженого киянина Сергія Зоя Карпіленко повідала про те, як порушувалися права сина, підозрюваного в крадіжці телефону.

"Його не тільки засудили до 6 років позбавлення волі, але відбили селезінку, він потрапив до реанімації і фактично стала інвалідом, - говорить вона. - Хто за це відповість? ".

Представники Госпенітенціарной служби, ГПУ та МОЗ на круглий стіл не прийшли.

"Керівництво прийняло рішення від нас нікого не направляти, - відповіли в тюремному відомстві. - ГПУ і омбудсмен регулярно перевіряють наші установи, вказують на недоліки, і ми їх усуваємо, а скаржаться ті, хто самі не без гріха".

 

Зараз ви читаєте новину «51 чоловік помер від тортур в МВС торік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі