субота, 28 квітня 2007 11:15

47% українців за проведення дострокових парламентських та президентських виборів одночасно

Майже половина громадян України вважають, що дострокові парламентські вибори повинні проходити одночасно з президентськими. Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Центром соціальних і політичних досліджень "Социс" з 20 по 27 квітня 2007 року.

Згідно з даним опитуування, 55% респондентів не підтримують указ президента про розпуск Верховної Ради 5-го скликання і проведення дострокових виборів до парламенту, 36% дотримуються протилежної точки зору.

При цьому майже половина - 47% - опитаних вважають, що для запобігання подальшому розвитку політичної кризи в країні дострокові вибори до парламенту повинні проходити одночасно з президентськими. Не підтримують таку ідею 39% респондентів.

Думки українців про необхідність процедури імпічменту президента у випадку, якщо Конституційний суд визнає його указ про розпуск парламенту неконституційним, розділилися приблизно порівну: позитивно відповіли на це запитання 45%, а негативно - 40% опитаних.

Якби президентські вибори відбулися в найближчий тиждень, то за Януковича віддали б свої голоси 34% учасників опитування, за лідера БЮТ Юлію Тимошенко - 18%, за нинішнього президента Віктора Ющенка - 13%. Решта можливих претендентів на пост президента набрала б 3 і менше відсотків. При цьому бажання взяти участь у виборах виявили 76% респондентів.

Зараз ви читаєте новину «47% українців за проведення дострокових парламентських та президентських виборів одночасно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі