пʼятниця, 18 січня 2008 08:03

46% росіян негативно ставляться до Тимошенко, бо "у неї рильце в пуху" . Опитування

Після обрання лідера БЮТ ЮліїТимошенко главою кабінету міністрів України ставлення росіян до неї істотно не змінилося, і негативне сприйняття цієї політичної фігури як і раніше домінує.

Так стверджують соціологи Фонду "Громадська думка" (ФГД),

Згідно з оприлюдненими у четвер у Москві результатам їхнього опитування, погано до Тимошенко ставляться 46% росіян, добре - 12%. При цьому лише 8% респондентів вітають обрання Тимошенко главою українського уряду, тоді як 29% сприйняли цей факт негативно, а для кожного другого це байдуже.

Найбільша причина негативного ставлення до обрання Тимошенко на посаду прем"єр-міністра України - побоювання, що вона буде проводити антиросійську, прозахідну політику ("веде політику проти Росії"; "воду каламутить, налаштовує народ проти Росії"; "візьме курс на Захід, погано ставиться до Росії"; "на Америку паше" - 6%).

Крім того, багато респондентів ФГД говорили про особисту ворожість до Тимошенко, особливо її не мотивуючи ("не подобається, і все" - 4%), заявляли, що не схвалюють її діяльність як політика ("не подобається її політика"; "не політик вона" - 3%), нагороджували її безсторонніми епітетами ("кримінальна леді", "у неї рильце в пуху" - 3%), обвинувачували в марнослів"ї ("багато обіцяє, але нічого не робить"; "шуму багато, справ мало" - 2%).

Ті ж, хто обрання Тимошенко вітає, пояснювали свою позицію або схваленням самого факту приходу жінки до влади (2%), або, знов-таки, особистою симпатією до нового прем"єр-міністра (вона "цілеспрямована", "грамотна жінка", "мені вона якось подобається" - 3%).

Деякі сподіваються, що прихід Тимошенко змінить на краще відносини між Україною і Росією, але число таких респондентів украй невелике (1%).

За даними ФГД, 31% опитаних росіян прогнозують, що в результаті обрання Тимошенко главою уряду відносини між Україною і Росією погіршаться, поліпшення очікують тільки 9%; ще 23% думають, що факт обрання Тимошенко прем"єр-міністром ніяк не позначиться на російсько-українських відносинах.

Опитування ФГД проводилося 12-13 січня в 100 населених пунктах 46 областей, країв і республік Росії за участю 1500 респондентів.

Зараз ви читаєте новину «46% росіян негативно ставляться до Тимошенко, бо "у неї рильце в пуху" . Опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі