середа, 10 травня 2017 19:15

4 тис. грн штрафу за георгіївську стрічку - у Раді написали закон

4 тис. грн штрафу за георгіївську стрічку - у Раді написали закон
За символ російської агресії хочуть штрафувати. Фото: УНІАН

Верховна Рада розгляне законопроект про штрафи за використання радянської символіки, що асоціюється з російською агресією.

Про це заявив народний депутат, радник голови МВС Антон Геращенко, повідомляє "Еспресо.TV".

"У нас немає відповідальності за носіння георгіївської стрічки. Я автор закону про введення штрафу за використання георгіївської стрічки, який, сподіваюся, розгляне у травні Верховна Рада. Хочеш носити символ російської агресії проти України - плати 3-4 тисячі гривень штрафу й щоразу, коли вийдеш з нею, поповнюватимеш бюджет України", - сказав Геращенко.

Нардеп пояснив, що кримінальна відповідальність передбачена лише за носіння прапорів з німецькою свастикою або серпом і молотом, а червоний прапор чи полотнище червоного кольору не можна ідентифікувати як радянську символіку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали імена тітушок, які 9 травня били ветеранів АТО у Дніпрі

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «4 тис. грн штрафу за георгіївську стрічку - у Раді написали закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі