понеділок, 21 лютого 2011 20:38

38% росіян вірять, що в РФ може повторитися "єгипетський сценарій"

38% росіян вірять, що в РФ може повторитися "єгипетський сценарій"

Як свідчить опитування, опубліковане незалежним соціологічним Левада-центром, 38% жителів Росії вірять, що в їхній країні можуть відбутися такі ж масові заворушення, як у Єгипті.

У те, що можуть відбутися масштабні заворушення вірять 38% опитаних, причому 4% з них вважають, що вони таки відбудуться, а 34% припускають розвиток таких подій..

Хоча в той же час 43% росіян мало вірять у повторення єгипетських подій в Росії.

Нагадаємо, в кінці січня в Єгипті почалися масові акції протесту, в яких взяли участь сотні тисяч осіб. Через 18 днів президент Хосні Мубарак, який правив країною 30 років, подав у відставку. Влада в країні була передана Вищій раді збройних сил, яка 13 лютого скасувала дію конституції і розпустила обидві палати парламенту.

Також продовжуються масові акції протесту в Лівії. Протестуючі вимогають відставки Муаммара Каддафі, який править країною 42 роки. Масові заворушення почалися 15 лютого. У ході зіткнень демонстрантів з поліцією та армією, за даними правозахисників, загинуло понад 230 осіб. Влада заявляє про 84 загиблих.

Син Каддафі Сайф аль-Іслам спростовує повідомлення ЗМІ про те, що Муаммар Каддафі втік до Латинської Америки.

Зараз ви читаєте новину «38% росіян вірять, що в РФ може повторитися "єгипетський сценарій"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі