Ексклюзиви
понеділок, 13 липня 2020 17:48

3,4 тис. за перевищення швидкості: Рада зробила крок до жорсткіших штрафів

3,4 тис. за перевищення швидкості: Рада зробила крок до жорсткіших штрафів
Фото: Autonews.com.ua

Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроєкт №2695 щодо посилення відповідальності за водіння в нетверезому стані та перевищення швидкості.

Документ підтримали 282 народних депутати на позачерговому засіданні. Його скликали на тлі ДТП під Києвом, яка забрала життя 4 людей.

Проєкт закону скасовує норми про накладення штрафних балів і закріплює можливість використання поліцейським технічних засобів відеозапису.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки грошей отримала казна завдяки системі автофіксації порушень ПДР

Проєкт закону не передбачає підвищення штрафу за п'яне водіння - наразі його максимальний розмір 20 400 грн. Водночас документ додатково пропонує карати порушників адміністративним арештом на 10-15 діб, а також позбавленням права керувати транспортом на строк від 3 до 10 років. Таке покарання водій може отримати, якщо вчинить порушення повторно протягом року.

За перевищення швидкості на понад 50 км/год законопроєктом пропонується збільшити штраф з 510 до 3 400 грн.

Також законопроєкт передбачає підвищення штрафу за водіння без посвідчення з 510 до 10 200 грн.

За повторну протягом року їзду без ременя безпеки або мотошлема (для мотоциклістів) пропонують арештовувати на термін від 5 до 10 діб або позбавляти прав на 3-10 діб.

Ввечері 12 липня у Козині Обухівського р-ну Київської області лоб у лоб зіткнулися 2 легкові автомобілі. Нетверезий водій Mercedes вилетів на зустрічну смугу і врізався у Hyundai, де їхала багатодітна сім'я. В автівці одразу ж загинули подружжя та їхня 8-річна донька. Згодом у лікарні помер також 10-річний хлопчик. За життя ще однієї дитини, 12-річного хлопчика, борються лікарі.

Правоохоронці затримали 39-річного водія-правопорушника. Йому повідомили про підозру - загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі. Підозрюваний уже має 2 судимості.

Зараз ви читаєте новину «3,4 тис. за перевищення швидкості: Рада зробила крок до жорсткіших штрафів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути