пʼятниця, 28 жовтня 2011 17:08

33 експертизи не виявили слідів "васильківських терористів" на вибухівці - Шпара

33 експертизи не виявили слідів "васильківських терористів" на вибухівці - Шпара

У процесі слідства у справі "васильківських терористів" було проведено 33 експертизи. Жодна з них не виявила доказів причетності затриманих до того, що їм інкримінують.

Про це Gazeta.ua повідомила прес-служба організації "Патріот України".

Зокрема, дружина ув'язненого "васильківського терориста" Володимира Шпари - Наталя Шпара - з посиланням на адвокатів відзначила, що на вибухівці, яку знайшли в офісі "Патріоту України" у Василькові, є відбитки пальців трьох людей, і жодний не належить комусь із патріотівців.

В організації нагадали, що голова прес-служби СБУ Марина Остапенко неодноразово заявляла про те, що вибуховий пристрій було підірвано на полігоні.

Свідок у справі "васильківських терористів" розповів, як його "ламали" в СБУ

"Навіть описувала вибух. Виявляється, це чергова брехня із боку СБУ загалом і Марини Остапенко, зокрема", - наголосили націоналісти.
За словами Шпари, на речах, "які були підкинуті" в офіс, також немає відбитків затриманих.

"Ні на тротилі, який знайшли у Володимира Шпари, ні на пістолеті, ні на флешках, ні на ножах, ні на набоях. Це ще раз доводить, що це не їхні, а підкинуті їм речі", - зазначила жінка.

Активісти повідомили, що оскільки немає жодних доказів, справу вже готують передавати до суду.

"Васильківських терористів" залишили за ґратами ще на два місяці

"Пакетик полімерний, який був підкинутий Шпарі, з речовиною трав'яного походження – на ньому теж немає відбитків пальців Володимира Шпари. Експертиза виявила, що це наркотичний засіб, який прирівнюється до героїну. Слідчий погрожував Володимиру, казав: "Бери це на себе, або я це повішу на твою дружину. Мені все одно, на кого цю справу повісити", - розповіла Наталя.

На переконання патріотівців, залякування політв'язнів та їхніх рідних – "одна із методик діяльності СБУ".

"СБУ з усіх сил намагається сфабрикувати справу. Підкидає зброю, вибухівку, залякує свідків, залякує затриманих та їхні родини. Але навіть маючи за собою весь держапарат, матеріальні ресурси, чекістам не вдається створювати видимість законності. Вся Україна вже зрозуміла, що СБУ – це Служба боротьби з українцями", - резюмували у "Патріоті України".

Зараз ви читаєте новину «33 експертизи не виявили слідів "васильківських терористів" на вибухівці - Шпара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі