середа, 09 квітня 2008 13:54

32% українців вважають, що НАТО несе загрозу безпеці України

Біля третини українців, опитаних за анкетою, розробленою суспільно-політичним об"єднанням "Український форум", вважають, що загроза безпеки України виходитиме не стільки від "гарячих точок", скільки від НАТО і США.

Зокрема, відповідаючи на питання про те, від кого може виходити загроза безпеки України, 32,7% респондентів назвали НАТО, 28,2 - США, 21,4 - Російську Федерацію.

9% опитаних вважають, що загроза для України може виходити від конфліктної ситуації в Придністров"ї, а 7% респондентів називає можливою загрозою "заморожені конфлікти" на Кавказі.

Оцінюючи рівень військової небезпеки для України, 40% респондентів назвали його "незначним", 36,8% упевнені, що "військової загрози для України сьогодні не існує".

Разом з тим, згідно з опитуваням, 64,6% респондентів підкреслили, що вважають військові сили України небоєспроможними.

Опитування, розробленей "Українським форумом" і проведене компанією "Рейтинг+" з 19 по 22 березня 2008 року, проводився методом особистого інтерв"ю за місцем проживання 2600 респондентів в 26 регіонах України. Погрішність складає 2,2%.

Зараз ви читаєте новину «32% українців вважають, що НАТО несе загрозу безпеці України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі