неділя, 31 травня 2020 19:45

300 мільйонів гривень на благодійність та соціальні проекти витратив Петро Порошенко

300 мільйонів гривень на благодійність та соціальні проекти витратив Петро Порошенко

За 2019 рік п'ятий президент Петро Порошенко задекларував 772 мільйона 960 тисяч гривень доходів. Левову частку склали оподатковані дивіденди у сумі понад 606 мільйонів гривень. Вони не виплачувалися з 2014 року. Накопичена за тривалий час сума була перерахована лише наприкінці 2018 - початку 2019 років з метою подальшого прозорого фінансування Порошенком власної передвиборчої кампанії.

Переважна частка витрат Порошенка минулого року - 584 мільйони 414 тисяч гривень - його внесок у передвиборчий фонд. Порошенко - єдиний кандидат в президенти, який в 2019 році сам профінансував свою кампанію власними, прозорого походження коштами, з яких попередньо були сплачені усі податки. Так само, як і на президентських виборах 2014 року.

Загалом у 2019 році Порошенко самостійно чи через податкових агентів сплатив 187 мільйонів гривень податків та військового збору. Податки - друга за розміром стаття витрат Порошенка за минулий рік. Як фізична особа він є одним із найбільших платників податків в Україні.

Загальні витрати компаній родини Порошенків на благодійність та соціальні проекти минулого року склали близько двохсот мільйонів гривень. Форма декларації не передбачає декларування видатків, здійснених з рахунків юридичних осіб, у яких власником є декларант або члени його родини. Саме тому Порошенко не зміг відобразити цю суму в електронній декларації. Як і понад сто мільйонів гривень, які вже 2020 року витрачено на боротьбу з пандемією коронавірусу.

Щодо рухомого та нерухомого майна, істотних змін в декларації порівняно з декларацією за 2018 рік не сталося. Окрім арешту колекції картин, який відбувся під час штурму спецназом ДБР Національного центру народної культури "Музей Гончара" і обшуку, які були визнані судом незаконними.

Зараз ви читаєте новину «300 мільйонів гривень на благодійність та соціальні проекти витратив Петро Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі