четвер, 13 червня 2019 04:31

25 країн світу обговорюють визнання депортації кримських татар геноцидом

25 країн світу обговорюють визнання депортації кримських татар геноцидом
Депортацію кримських татар хочуть визнати геноцидом. Фото: Сегодня

До кінця поточного року парламенти ще мінімум 2-х європейських країн можуть визнати депортацію кримськотатарського народу геноцидом.

"Кримськотатарський ресурсний центр веде роботу щодо визнання депортації кримських татар геноцидом ще з 25 країнами", - повідомляється на офіційному сайті правозахисної організації.

9 травня 2019-го вперше Сейм Латвії визнав депортацію кримськотатарського народу 1944-го актом геноциду. У документі підкреслюється, що низка історичних джерел вказує на цілеспрямований геноцид радянської влади проти багатьох народів і етнічних груп, які жили в Радянському Союзі та на окупованих ним територіях, зокрема кримських татар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як жили татари у Криму в 1920-х

6 червня 2019-го за резолюцію Сейму Литовської Республіки про визнання депортації 18 травня 1944-го актом геноциду кримськотатарського народу проголосували 77 депутатів, один утримався, ніхто не проголосував проти.

Зараз ви читаєте новину «25 країн світу обговорюють визнання депортації кримських татар геноцидом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі