пʼятниця, 19 жовтня 2012 02:42

20 років владі завжди вдавалося розколоти опозицію - політолог

20 років владі завжди вдавалося розколоти опозицію - політолог
Костянтин Матвієнко. Фото: glavcom.ua

Протягом 20 років владі завжди вдавалося розколоти опозицію.

Про це в ефірі 5 каналу сказав політолог Костянтин Матвієнко, коментуючи заяву Віталія Кличка про те, що створення коаліції буде обговорювати вже після виборів.

"Оця прогулянка по граблях триває вже 20 років. 20 років владі завжди вдавалося розколоти опозицію. Ще починаючи з часів Народного руху і Української республіканської партії, і по цей день", - підкреслив він.

Політолог додав: "У цьому разі Партія регіонів відіграла свою партію блискуче. Насправді вони згуртовані, вони мотивовані, вони ресурсно забезпечені. І єдиний шанс їх перебити – це було б саме об'єднання. Цього об'єднання не відбулося".

"Більше того, ми з вами є учасниками по суті їхньої (УДАРу і Об'єднаної опозиції) публічної сварки. Але ми не можемо цю сварки припинити, ми можемо тільки від них вимагати, і у першу чергу від об'єднаної опозиції: "хлопці, дайте нові соціальні змісти, дайте соціальні інновації. Зрозумійте, що Качанівська полонянка, що питання імпічменту, інші питання – вони не виглядають для виборця вже абсолютно актуальними". Але водночас є безліч актуальних питань, на яких Об'єднана опозиція, грубо кажучи не відповідає. Вони не знають, що будуть робити з країною із собою зокрема. Це проблема для виборця перш за все", - підкреслив Матвієнко.

Водночас, експерт наголосив, що за умови підписання УДАРом угоди з Об'єднаною опозиції, вона може суттєво понизити свої рейтинги.

Нагадаємо, що Об'єднана опозиція запропонувала УДАРу  підписати угоду про створення коаліції демократичних сил у новому парламенті. Натомість лідер партії Кличко заявив, що на цю тему варто говорити вже тільки після виборів. У свою чергу 19 жовтня таку угоду мають підписати Об'єднана опозиція з партією ВО "Свобода".

У "Батьківщині" заявили, що "всі політичні сили, які мають можливість пройти до Верховної Ради, повинні визначитись: або вони залишаються з нинішньою владою диктатури, або вони є альтернативою цій диктатурі і будуть вести країну по демократичному європейському шляху".

Зараз ви читаєте новину «20 років владі завжди вдавалося розколоти опозицію - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі