середа, 07 листопада 2007 09:15

186 мільйонів повернуть партіям, що пройшли в Раду

Політичним партіям і блокам, що пройшли за підсумками позачергових парламентських виборів у Верховну Раду, будуть відшкодовані витрати на ведення передвиборної агітації загальною сумою близько 186 млн грн.

Таке рішення було прийнято на засіданні Центральної виборчої комісії у вівторок.

Член ЦВК Валерій Шелудько нагадав, що відшкодування партіям, що пройшли 3% бар"єр робиться на підставі закону про вибори депутатів, закону про держбюджет і на підставі фінансових звітів партій і блоків про фактичні витрати.

Відповідно до рішення ЦВК, керівництво БЮТ, НУНС і Блоку Литвина мають в десятиденний термін подати пропозиції щодо пропорцій, у яких ці витрати повинні бути відшкодовані політичним партіям, що входили до складу цих блоків.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера повідомив, що загальна сума витрат, що підлягають відшкодуванню, складає близько 186 грн, зокрема, Партії регіонів, БЮТ і блоку НУ-НС повинні бути відшкодоване по 44 млн. грн., Блоку Литвина і Компартії – дещо менше.

Разом з тим він нагадав, що за підсумками чергових виборів 2006 року жодна з політичних сил не звернулася за відшкодуванням своїх витрат на ведення передвиборної агітації, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «186 мільйонів повернуть партіям, що пройшли в Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі