середа, 13 листопада 2019 10:23

11 законопроектів про землю: Рада почала засідання

11 законопроектів про землю: Рада почала засідання
У Раді зареєструвалися 266 депутатів. ФОТО: Facebook "Слуги народу"

Верховна Рада 13 листопада у першому читанні розгляне 11 законопроектів про ринок землі в Україні.

Про це йдеться в порядку денному на сайті парламенту.

Основним документом є законопроект №2178, внесений Кабінетом міністрів. Він передбачає скасування заборони на продаж земель с/г призначення. Одна людина або компанія разом із пов'язаними особами сукупно зможе купити не більш як 15% с/г земель у межах однієї області або 0,5% всіх земель с/г призначення в Україні. Першочергове право на купівлю землі отримає її орендар. Купити землю зможуть громадяни України, громади, держава та юрособи, утворені за українськими законами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Землю - українцям!": "слуги народу" оточили трибуну

Ще 10 законопроектів є альтернативними до №2178. Зокрема серед них пропозиції лідерки "Батьківщини" Юлії Тимошенко, депутатки "Опозиційної платформи - За життя" Наталії Королевської, мажоритарник від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського.

Також депутати розглянуть зміни до Земельного кодексу щодо зменшення регуляції у сфері земельних відносин, зміни до закону "Про нотаріат", до Кодексу з процедур банкрутства та інші. Загалом — 24 законопроекти (без урахування альтернативних).

У Раді зареєструвалися 266 депутатів. Для ухвалення рішення необхідно зібрати 226 голосів.

Згідно з останнім опитуванням соціологічної служби Центр Разумкова, 68,3% українців проголосували б за продовження заборони на продаж землі, а 23,2% — за відкриття ринку, якби референдум щодо ринку землі відбувся в Україні наступної неділі.

Зараз ви читаєте новину «11 законопроектів про землю: Рада почала засідання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі