понеділок, 04 квітня 2011 18:54

Охоронець Януковича правомірно застосував силу до журналіста

 Охоронець Януковича правомірно застосував силу до журналіста

Адміністративний суд міста Києва відмовив журналісту СТБ Сергію Андрушку в задоволенні позову проти охоронця Управління державної охорони (УДО).

Однак журналіст СТБ має намір оскаржувати це рішення в апеляційній інстанції. "Тепер якщо охоронець державної структури застосовує силу до журналіста, то це минає безкарно. Це рішення - узаконення цієї безкарності", - сказав він.

Нагадаємо, під час відвідання президентом Віктором Януковичем агровиставки головний спеціаліст Управління державної охорони Юрій Щека застосував силу до журналіста СТБ. Охоронці президента повалили на підлогу, коли він намагався пройти за Віктором Януковичем. Цей інцидент було знято на камеру.

Після інциденту УДО вибачилося перед журналістом і відсторонило охоронця від виконання службових обов'язків на час проведення розслідування "за невиправдане застосування сили правоохоронцями". Пізніше Служба охорони президента пояснила застосування сили до журналіста підозрами в тому, що він тримав "гранату чи якійсь вибуховий пристрій".

У своїй позовній заяві пан Анрушко просив суд визнати дії охоронця УДО протиправними. За його словами, в позові йшлося про те, що "дії відповідача не носили ознак пропорційності". Також він просив стягнути з відповідача судові витрати в розмірі 3 гривні 40 копійок.

Журналісту СТБ також відмовлено в задоволенні скарги за фактом перешкоджання законній професійній журналістській діяльності. Пізніше Апеляційний суд міста Києва залишив у силі рішення Голосіївського районного суду.

Зараз ви читаєте новину « Охоронець Януковича правомірно застосував силу до журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі