пʼятниця, 24 грудня 2010 02:00

Зятя голови Верховного суду закрили в СІЗО

Генпрокуратура порушила кримінальну справу щодо колишнього першого  заступника міністра юстиції 44-річного Євгена Корнійчука. Його звинувачують у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки.

У провину ставлять факт, що за його вказівкою юридичне обслуговування держкомпанії "Нафтогазу" дозволялося лише одній фірмі — "Magisters" (колишня назва — "Магістр & Партнери". — "ГПУ"). Тоді Корнійчук працював першим заступником міністра юстиції.

22 грудня Корнійчука допитували 5 год. й посадили в ізолятор тимчасового утримання. Цього дня в чоловіка народилася донька.

Євген Корнійчук — зять голови Верховного суду Василя Онопенка. Очолює створену тестем Українську соціал-демократичну партію, що входить до Блоку Юлії Тимошенко. Чотири роки тому Корнійчук став нардепом від БЮТу. До цього був одним із керівників фірми "Магістр & Партнери".

— Усіма кар'єрними злетами Корнійчук має завдячувати тестю. І всі проблеми в Корнійчука виникають через проблеми в тестя, — пояснює політолог 33-річний Михайло Басараб. — Пан Корнійчук вийшов крайнім у з'ясуванні стосунків між Василем Онопенком і сучасною владою. Їм потрібна підконтрольна людина. Можливо, Онопенка по-доброму просять піти. А він вирішив не йти. То йому й показують дією, що не бажають бачити на  посаді голови Верховного суду.

Зараз ви читаєте новину «Зятя голови Верховного суду закрили в СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі