вівторок, 06 листопада 2007 17:18

Зварич назвав можливих прем"єрів від НУ-НС

У разі потреби блок "Наша Україна — Народна самооборона" може запропонувати відразу кількох кандидатів на посаду прем"єр-міністра. Про це заявив  53-річний "нашоукраїнець" Роман Зварич. За його словами, на керівництво виконавчою владою претендували б Юрій Єхануров, В"ячеслав Кириленко, Віктор Балога та Юрій Луценко.

— Він, можливо, молодий, але показує риси доволі досвідченого політика, — говорить Зварич про 39-річного В"ячеслава Кириленка. — Думаю, що він би впорався з цією посадою.

У проекті підписаної Блоком Юлії Тимошенко та НУ-НС коаліційної угоди зазначено, що кандидата на посаду прем"єра пропонує БЮТ. Зрозуміло, Юлію Тимошенко. Водночас голову Верховної Ради визначає НУ-НС, і нібито вже домовилися щодо Кириленка. Однак Зварич припускає, що якби на спікера висунули нинішнього секретаря Ради нацбезпеки й оборони Івана Плюща, то всі 72 "нашоукраїнці" проголосували б "за".

— Зварич не повинен допускати таких висловлювань, бо є коаліційна угода, де все чітко прописано, — вважає директор українського відділення Міжнародного інституту гуманітарно-політичних досліджень 67-річний Володимир Малинкович. — Це все ігри, щоб якомога більше витиснути з Тимошенко зараз.

На його думку, президент шантажує БЮТ можливою коаліцією з Партією регіонів. І таким чином тримає на повідку "Регіони".

— Ющенко хоче отримати перше місце в державі. У цьому головна проблема. І Зварич так робить, щоб зміцнити позицію президента в цьому тандемі, — запевняє Малинкович. — Він дограє свою партію. Але все одно змушений буде подати кандидатуру Тимошенко на посаду прем"єр-міністра. І всі заяви Зварича, Балоги й інших нічого не значитимуть.

Зараз ви читаєте новину «Зварич назвав можливих прем"єрів від НУ-НС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі