четвер, 24 липня 2008 18:41

Жванію вважають причетним до отруєння

На прес-конференції президент Віктор Ющенко ствердно відповів на запитання, чи причетний до його отруєння 2004 року народний депутат Давид Жванія.

Глава держави у середу 4 год. провів на допиті в прокуратурі. Згодом там побував і Жванія, але через 10 хв. після початку допиту пішов, назвавши його знущанням.

Заступник голови Секретаріату президента Ігор Пукшин, 42 роки, після цього заявив, що поведінка Жванії свідчить про його побоювання розкриття нових фактів у справі про отруєння Ющенка. "Він — один із наполегливих організаторів тієї вечері у Сацюка, після якої Ющенко раптово занедужав. Отже, Жванія прямо чи опосередковано "допоміг" кандидату в президенти підвечеряти отрутою", — йдеться в заяві Пукшина.

Він також натякає на причетність до нинішнього загострення між Жванією та Ющенком прем"єр-міністра Юлії Тимошенко. "Вона завжди — і в минулому, і нині — не приховувала своїх президентських амбіцій. Їй вигідно кинути тінь на Ющенка. Зокрема через провокування нових витків скандалу навколо цієї справи", — каже заступник голови президентського секретаріату.

— Сьогодні ми маємо майже офіційне підтвердження, що Секретаріат президента керує прокуратурою. Це фактично було заявлено з вуст заступника керівника секретаріату, — обурюється 42-річний нардеп Юрій Гримчак, який входить до групи "Народної самооборони". Каже, що подібні справи не є у компетенції Пукшина. — Він повинен олівці заточувати і приносити їх президентові або робити якісь аналітичні справи, а не лізти у діяльність Генеральної прокуратури.

"Нашоукраїнець" Ярослав Кендзьор, 67 років, також вважає, що Ігор Пукшин не має права робити подібні заяви.

— Пукшин не є слідчим і чи керівником прокуратури, — каже він. Додає, що подібними діями заступник Балоги міг вказати, що у справі про отруєння Ющенка є обвинувачений.

— І Ющенко, і Жванія перейшли всі межі, — коментує новий виток скандалу директор  Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, 41 рік. — Скоріше за все, такі заяви Ющенка спонукатимуть Жванію робити адекватні заяви у відповідь із новими подробицями і доводити, що отруєння не було.

Політолог вважає, що українське громадянство у Жванії не відберуть.

— Із ним не можна буде зробити щось тишком-нишком, — каже. — Це може завдати досить серйозного удару по іміджу президента.

Зараз ви читаєте новину «Жванію вважають причетним до отруєння ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі