понеділок, 02 червня 2008 17:27

Жванія заперечує отруєння Ющенка

Народний депутат від блоку "Наша Україна — Народна самооборона" 40-річний Давид Жванія вважає, що 2004 року Віктора Ющенка не труїли. Про це депутат заявив у ефірі радіо "Свобода" у п"ятницю.

— Якщо це спецслужби, то вони мали би це робити більш професійно. Навіщо труїти людину, щоб у неї з"явились якісь прояви хвороби на обличчі? — міркує Жванія.

У вересні 2004-го кандидат у президенти Віктор Ющенко вечеряв на дачі тодішнього заступника голови Служби безпеки України Володимира Сацюка. Серед запрошених був і Давид Жванія — кум і близький соратник Ющенка. Після цього кандидатові у президенти стало зле. Пізніше лікарі встановили діагноз: отруєння діоксином.

Кілька тижнів тому Генпрокуратура почала розслідування проти Жванії. Нібито 1999 року він незаконно отримав українське громадянство. Поштовхом для цього став лист із Секретаріату президента.

"Нашоукраїнець" 54-річний Роман Зварич вважає, Жванія хоче помститися. Нагадує заяви медиків: доза діоксину в організмі Ющенка перевищувала норму в 2 тис. разів.

— Говорити, що тут не було отруєння — не зовсім логічно. Звідки тоді стільки діоксину? — зауважує Зварич.

Керівник Центру політичних досліджень "Пента" 50-річний Володимир Фесенко зазначає, що слова Жванії серйозно сприймати не варто.

— І Жванія, і його сьогоднішні опоненти діють однаково. Секретаріат та Генпрокуратура раніше мовчали про його громадянство. Кожна зі сторін намагається використати проти опонента найбільш резонансні заяви, — каже він. — Якби Жванія сказав про це хоча б півроку тому, то до його заяв було б інше ставлення. А так очевидно, що тут є політичний підтекст.

Фесенко додає, що у політикумі говорять наче Жванія був причетним до отруєння Ющенка. Нібито саме у зв"язку із розслідуванням цієї справи загострилися відносини з нардепом. Якщо Жванію позбавлять українського громадянства, то він втратить депутатський мандат і недоторканність. Не виключено, що найближчим часом будуть заяви з боку Генпрокуратури на цю тему. Давид Жванія намагається випередити їх і, таким чином, відвести від себе підозри в очах більшості українців.

Зараз ви читаєте новину «Жванія заперечує отруєння Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі