середа, 28 березня 2007 18:14

Жовтяк збирається звертатися до Страсбурга

Учора минув останній день, коли президент України Віктор Ющенко мав виконати рішення Верховного суду щодо поновлення 46-річного Євгена Жовтяка на посаді голови Київської обласної держадміністрації.

— Я чекаю будь-якої реакції президента, але її немає, — каже "ГПУ" Євген Жовтяк. — Ще трохи потерплю. Якщо президент і далі не буде законослухняним громадянином, буду змушений звернутися до Європейського суду з прав людини в Страсбурзі. І я це зроблю.

На запитання про подальші наміри Віктора Ющенка щодо поновлення Жовтяка керівник інформаційної служби Секретаріату президента Лариса Мудрак відсилає до президентського інтернет-сайту. Мовляв, оприлюднена раніше позиція глави держави залишається незмінною. Два тижні тому після рішення Верховного суду прес-секретар президента Ірина Ванникова заявила журналістам, що єдиним губернатором Київщини Ющенко визнає Віру Ульянченко.

Жовтяк каже, що відмовився від запропонованої головою Секретаріату президента Віктором Балогою посади заступника голови Ради національної безпеки і оборони.

— Тільки після рішення суду я буду думати про якісь посади, — каже він.

Минулого тижня Українська народна партія та Народний рух  надіслали президентові спільну заяву, в якій вимагають від Ющенка поновити Жовтяка на посаді. Екс-губернатор каже, що офіційної відповіді на лист від глави держави не було.

— Наскільки мені відомо, позиція президента негативна, — додає.

Зараз ви читаєте новину «Жовтяк збирається звертатися до Страсбурга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі