неділя, 29 квітня 2007 16:02

Жовтяк дійде до Європейського суду

Колишній губернатор Київщини Євген Жовтяк, 47 років, називає указ президента про його поновлення та звільнення "нікчемним". Він вважає, що Віктор Ющенко не виконав рішення Верховного суду, який постановив поновити його на посаді голови обласної держадміністрації.

Минулої п"ятниці Жовтяк розповів, як його запрошували до Секретаріату президента й пропонували добровільно написати заяву про звільнення. Зокрема, заступник голови секретаріату Віктор Бондар взамін пропонував "широкі можливості". А голова секретаріату Віктор Балога нібито обіцяв зробити Жовтяка заступником секретаря Ради національної безпеки й оборони.

— Я сказав, що без зустрічі з президентом не напишу жодної заяви, — зауважує екс-губернатор.

Після цього, запевняє Жовтяк, йому сказали, щоб не ображався, бо тепер у Секретаріаті діятимуть на власний розсуд.

Жовтяк судився з президентом, бо вважав, що його звільнили безпідставно. В новому указі Ющенка вказано, що Жовтяк  звільнений за порушення законів України. Однак він вважає справжньою причиною звільнення те, що виявив незаконну видачу землі багатьом впливовим людям. Однак прізвищ не називає. Пояснює це тим, що в документах стоять підставні.

Жовтяк каже, що відстоюватиме свої інтереси до кінця. Якщо буде треба, звернеться до Європейського суду з прав людини.

— І цей процес вже називатиметься не "Жовтяк проти недолугих юристів президента", а "Жовтяк проти України", — каже екс-губернатор.

Зараз ви читаєте новину «Жовтяк дійде до Європейського суду ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі