вівторок, 27 лютого 2007 16:47

Зленка може розорити кіт Вася

Автор: фото: УНІАН
  Петро Порошенко і його дружина Марина на дачі на хуторі Петровський у Бориспільському районі Київської області 10 вересня 2005 року. На руках у Порошенка — йоркширський тер’єр. Зараз у нардепа їх вже троє: Кнопа, Рікі і Мася
Петро Порошенко і його дружина Марина на дачі на хуторі Петровський у Бориспільському районі Київської області 10 вересня 2005 року. На руках у Порошенка — йоркширський тер’єр. Зараз у нардепа їх вже троє: Кнопа, Рікі і Мася

Нещодавно після однієї офіційної зустрічі в коридорі Кабміну кореспондент "ГПУ" став свідком цікавої розмови міністра юстиції 50-річного Олександра Лавриновича та радника прем"єр-міністра, колишнього міністра закордонних справ Анатолія Зленка, 68 років. Говорили про своїх котів.

— Мого звати Вася, — усміхається Зленко.

— Вася? — перепитує Лавринович. — І в мене — Вася.

— Мій — чорний, — уточнює радник прем"єра.

— А мій — смугастий, — відповідає Лавринович.

— У мого шерсть — наче норкова шуба. Здоровий такий, хороший! Колись моїм дочкам подарували. Він у нас уже роки чотири, — розповідає Зленко. — Він, холера, перебирає їжею. А тільки поїсть — біжить кудись по дєвочкам. Не агресивний, у мене...

— Трьохразове харчування має, дівчат має. Чого бути агресивним? — усміхається Лавринович.

— Привчили його до "Віскасу", і він вже носом крутить, якщо даєш йому щось інше. Ми мішаємо той "Віскас" із чимось іншим. А то він нас розорить. А їсть він так харашо!

Трьохразове харчування має, дівчат має

Народні депутати також охоче говорять про своїх домашніх тварин. БЮТівець Андрій Шевченко, 30 років, із захватом згадує, як у дитинстві тримав акваріумних рибок.

— У школі був клуб акваріумістів. Ми разом із кількома однокласниками цим займалися. Книжки збирали, обмінювалися, акваріуми клеїли і рибок підбирали, — розповідає Шевченко. — Мав удома акваріуми різних розмірів: від десяти до ста літрів.

Нардеп каже, що деякі рибки були його улюбленицями.

— У мене особлива симпатія до сомиків — трудяжки такі, класні. Вони вичищають сміття й дуже діловито плавають, — каже БЮТівець.

Соціаліст Євген Філіндаш, 29 років, хоче собаку. Але поки що не може собі цього дозволити. Мовляв, тварина не повинна жити в квартирі.

— Уже другий рік у нас живе черепаха Веронік. Вона з Середньої Азії. Молода ще, але дуже великими вони не виростають, — розповідає.

Годують Веронік морквою та капустою. Але вона не завжди хоче це їсти. У дитинстві у майбутнього нардепа був папуга.

— Коли він помер, це справило на мене сильне враження. Відтоді дуже обережно ставлюся до тварин. Їх втрата б"є по психіці навіть у дорослому віці. А якщо в дитячому чи підлітковому — це особливо важко. Краще заводити тих тварин, які живуть довго. Черепахи, наприклад, живуть десятки років, — говорить Філіндаш.

А от "регіонал" Володимир Сівкович, 46 років, має власний будинок. У нього собака є, але нардеп нею особливо не переймається. Мовляв, дружина дбає. Хоча одна звичка тварини Сівковича таки вражає: найбільше вона любить їсти помідори.

Зараз ви читаєте новину «Зленка може розорити кіт Вася». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі