пʼятниця, 09 листопада 2007 19:17

Заєць не підтримує ініціативу Ющенка

Днями президент Віктор Ющенко заявив про підтримку запровадження імперативного мандата для депутатів Верховної Ради. Раніше цього прагнула Юлія Тимошенко. Ще в січні цього року глава держави був проти введення такої норми.

Якщо це станеться, то депутати не зможуть голосувати всупереч волі керівників фракцій, інакше їх позбавлять мандатів. Таким чином можна буде вирішити проблему з дисципліною під час голосування в можливій коаліції БЮТ і НУ-НС. Адже там лише 228 голосів, тоді як більшість у парламенті становить 226.

55-річний Іван Заєць пройшов до Верховної Ради за списками блоку "Наша Україна — Народна самооборона". Він каже, що в НУ-НС ще обговорюватимуть питання імперативного мандата.

— Я не прихильник цього. Не новачок у політиці. Тому з упевненістю можу сказати, що він мені не потрібен, — говорить Заєць. — З імперативним мандатом ми навряд чи посилимо відповідальність політиків.

Додає, що замість закону про імперативний мандат партіям потрібно підбирати надійних людей, які не перебігатимуть до опонентів.

— Треба модернізувати партійну систему, щоб партії були ідеологічними, а не бізнес-клубами, — каже політик.

"Нашоукраїнець" жартує, що якщо запровадити у парламенті імперативний мандат, то можна зробити одну карточку для голосування лідерові політичної сили. Решта депутатів просто непотрібні.

— Імперативний мандат допоможе вирішувати певні проблеми на короткий час, але стримуватиме перехід до європейської демократичної системи, — вважає Заєць.

Зараз ви читаєте новину «Заєць не підтримує ініціативу Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі