середа, 13 жовтня 2010 00:45

Заступник міністра порушила дрес-код

  Лідія Дроздова, перший заступник міністра праці та соцполітики
Лідія Дроздова, перший заступник міністра праці та соцполітики

Будівлю уряду у вівторок почали опалювати. На 12.00 прем'єр 62-річний Микола Азаров збирає міністрів на позачергове засідання.

— У нас було страшенно холодно, — говорить у коридорі одна з працівниць Кабміну. — Будівля велика, кам'яна і ду-у-у-же холодна. Ні обігрівачів включити, ні іншого — бо економлять. Багато похворіли. Навіть прес-секретар прем'єра застудився.

Повз проходять урядовці. Голова митниці Ігор Калєтнік тисне руку міністру внутрішніх справ 55-річному Анатолієві Могильову. Щось шепоче на вухо. Могильов усміхається.

— В страну возвращается настоящее во! — проводить великим пальцем правої руки під шиєю.

— Подвиньте стул, — звертається до міністра охорони Зиновія Митника перший заступник міністра праці та соцполітики Лідія Дроздова, 53 роки. Просувається між його кріслом та телекамерами.

Дроздова сідає в крісло, поправляє високу зачіску. Вона у бузковому костюмі. На губах — яскраво-червона помада. На шиї — кілька масивних золотих ланцюжків, велика брошка на лацкані. З 1 жовтня для працівників Кабміну запровадили дрес-код — заборонили приходити у яскравому вбранні, носити пишні прикраси.

У супроводі двох охоронців заходить Азаров. Каже, що Кабмін виділить по 100 тис. грн сім'ям загиблих під час зіткнення пасажирського поїзда з автобусом біля міста Марганець на Дніпропетровщині. Після цього виконувач обов'язків міністра надзвичайних ситуацій Михайло Болотських кладе у портфель матеріали засідання і швидко виходить.

Глава уряду зачитує з аркуша, що незадоволений підготовкою до опалювального сезону. Багато будинків по країні досі не опалюють. Починає говорити про інфляцію і хихикає:

— Учора Тимошенко заявила, що інфляція в країні 58,7 відсотка. І це каже людина, котра за часів свого прем'єрства забороняла Держкомстату оприлюднювати справжні дані. Вона залякує людей. У вересні дійсно була величезна інфляція — 2,9 відсотка. Це не привід для паніки.

За зачиненими дверима урядовці засідають майже годину. Вирішують скасувати плату за перескладання заліків та іспитів у вузах.

Зараз ви читаєте новину «Заступник міністра порушила дрес-код». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі