вівторок, 12 жовтня 2010 05:13

"З одного боку ми зробили відкат назад, насправді — наблизилися до майбутнього"

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Міністр Кабміну та керівник Київської організації Партії регіонів Анатолій Толстоухов виходить до трибуни на партконференції Київської міської організації ”Регіонів” 9 жовтня у столичному готелі ”Русь”
Міністр Кабміну та керівник Київської організації Партії регіонів Анатолій Толстоухов виходить до трибуни на партконференції Київської міської організації ”Регіонів” 9 жовтня у столичному готелі ”Русь”

"А мы вот так. Сюда станем. Возьми мне еще кофе, пирожков с вишнями. И сыра, сыра, возьми", — каже суботнього ранку міністр оборони 57-річний Михайло Єжель своєму помічнику. Вони шукають вільне місце біля фуршетного столу в холі столичного готелю "Русь". За кілька хвилин тут почнеться партконференція Київської міської організації Партії регіонів.

— Вот и пообедали, — констатує міністр.

— Опять же — за партийный счет, — відповідає помічник.

— А вчера обедал за счет Кабмина. Может, с собой возьмем, — з посмішкою говорить Єжель.

— Можно, но неудобно как-то. Надо было с кошелкой приходить.

Обидва сміються й проходять із делегатами до зали. Вона прикрашена біло-блакитними повітряними кульками, столи накриті синіми скатертинами. У кошиках стоять білі й блакитні хризантеми, колони обтягнуті плакатами з символікою партії. На стінах гасла: "Партія регіонів — будуємо нову країну!", "Київ — місто майбутнього!". На двох екранах беззвучно прокручують рекламні партійні ролики.

— Це вибори й нам потрібна перемога всюди, а не тільки в Донецьку. У Києві виборів не буде, бо тут наші позиції ще слабкі, — російською каже 23-річний Олександр із Солом'янської організації Партії регіонів. — "Батьківщина" кричить, що ми в неї партію відбираємо на Київщині. Можливо. Але ж її люди самі продалися. Вони не вірять у Тимошенко та не хочуть чекати кілька років на зміну ситуації. Тому там з'явилися два осередки — один підтримує її, а інший — нас.

Міністр Кабміну Анатолій Толстоухов виходить до трибуни. Він керує Київською організацією партії. Оголошує початок конференції. Приймають у партію нових членів. Білі та блакитні хризантеми новачкам вручають Толстоухов, заступник голови Київської міськдержадміністрації Олександр Попов і колишній посол України в Росії Микола Білоблоцький.

— Партія регіонів — перший досвід партії влади в країні, — каже у промові 54-річний Анатолій Толстоухов. — Уже є досягнення — ми відновили керованість державою, досягли росту ВВП, скасували політреформу. З одного боку зробили відкат назад — до 1996 року. Насправді — наблизилися до майбутнього. Рішення Конституційного суду не завершило конституційний процес. Ми стаємо активними учасниками творення нової Конституції. Вона має бути однією з кращих та демократичних у світі.

Толстоухову аплодують. Упродовж 4 год. делегати приймають дворічний план розбудови організації — перевіряють, щоб нові кадри не йшли у владу в особистих цілях, міркують як облаштовувати нові офіси, громадські приймальні, центри громадської підтримки.

Толстоухов обіцяє журналістам зміни в керівництві міста вже незабаром. Делегати перемовляються, що теперішній мер столиці Леонід Черновецький зараз у Женеві. Цього року він провів у відпустці майже чотири місяці.


200


СТІЛЬКИ тисяч кандидатів у депутати висунула Партія регіонів у місцеві ради по всій Україні. 2114 осіб балотуються до облрад. Із них 372 жінки. На мерів і сільських голів "регіонали" пропонують 8 тис. людей. Усього в країні 11,5 тис. таких посад.

Зараз ви читаєте новину «"З одного боку ми зробили відкат назад, насправді — наблизилися до майбутнього"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі