пʼятниця, 21 вересня 2018 06:00

"Водна блокада" допоможе звільнити Крим і Донбас

Автор: www.pravdanews.info
  Північно-Кримський канал пересох і руйнується. До анексії півострова Росією він забезпечував майже 85 відсотків потреб Криму у прісній воді, що надходила з Дніпра
Північно-Кримський канал пересох і руйнується. До анексії півострова Росією він забезпечував майже 85 відсотків потреб Криму у прісній воді, що надходила з Дніпра

"Не дамо їм води за будь-яку ціну. Населення Криму її не потребує. Вода потрібна підприємствам, що працюють на окупованій території", — говорить представник президента України в АР Крим 37-річний Борис Бабін, в ефірі телеканалу "112 Україна"10 вересня.

У забрудненні повітря в Армянську окупаційна влада Криму звинувачує Київ. Мовляв, нестача дніпровської води призвела до надмірної концентрації кислоти у відстійниках заводу олігарха Дмитра Фірташа "Кримський титан".

"Україна нічого не винна окупованій території. Уся відповідальність за її утримання й соціальне забезпечення місцевого населення лягає на окупанта. Це закріплено в Женев­ській конвенції від 1949-го, — пише політолог Тарас Загородній, 39 років, для "Главред".

— Не виключено, що екологічна катастрофа в Криму — це провокація Російської Федерації. Якщо Кремль почав так діяти, значить, без води їм справді погано. Москва розуміє, що їй складно буде підтримувати військову інфраструктуру на півострові. Тому фактично змушена йти до нас "на уклін".

Крим — у пастці. Ситуація, що склалася — відмінний спосіб тиску на Росію.

Україна в обмін на постачання води може висувати окупантам свої умови. Наприклад, не переслідувати кримських татар і проукраїнських громадян у Криму, звільнити всіх наших політв'язнів. Можемо вимагати компенсацій. І не обов'язково переговори повинен вести президент або голова уряду. Це може бути, наприклад, хтось із заступників якогось міністра. Для "великої" Росії це матиме вигляд приниження.

Такий важіль тиску треба максимально використати у своїх інтересах. Це стане кроком до звільнення Криму й Донбасу.

Росіяни нічого не можуть вдіяти, щоб змусити Україну зняти "водну блокаду". Якби могли, давно б щось зробили.

Зараз ви читаєте новину «"Водна блокада" допоможе звільнити Крим і Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі