четвер, 15 травня 2008 19:21

Владислава Каськіва не пустили до Росії

Народного депутата від блоку НУ-НС та лідера партії "Пора" Владислава Каськіва, 34 роки, не пустили на територію Росії. Він прилетів до Москви вчора на запрошення російського телеканалу НТВ. Мав брати участь у програмі "К барьеру!" разом із російським депутатом Володимиром Жириновським.

Однак в аеропорту представники російської влади не дозволили Каськіву пройти на територію країни, пославшись на статтю 27 Закону "Про в"їзд до Російської Федерації". У ній забороняється в"їжджати тим, хто загрожує безпеці Росії. Яку саме загрозу становить для неї Владислав Каськів, йому ніхто не пояснив.

Народного депутата супроводжували голова Незалежної медіа-профспілки України Роман Скрипін та журналіст Вахтанг Кіпіані. Вони мали бути секундантами українця під час програми. За кілька годин їх депортували.

Минулого тижня Служба безпеки України заборонила в"їзд меру Москви Юрієві Лужкову. Він під час святкування  Дня Чорноморського флоту заявив, що Севастополь є військово-морською базою Росії і її ніколи не передавали Україні. Тому місто має повернутися до складу Росії.

— Це може бути відповідь за Лужкова, — каже про ситуацію з Каськівим директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, 49 років. — Але ще є чорний список, пов"язаний із подіями 2004-го. Туди входять і представники "Пори". Хоча Каськів уже не такий революціонер, як раніше, та росіяни досі борються з експортом революції.

Зараз ви читаєте новину «Владислава Каськіва не пустили до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі