середа, 09 січня 2008 16:30

Вкладникам Ощадбанку почнуть повертати гроші з 11 січня

Вкладникам Ощадбанку почнуть повертати гроші з 11 січня

Останнім на вчорашнє засідання Кабміну прийшов міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Одразу за ним з"явилася прем"єрка 47-річна Юлія Тимошенко разом із першим віце-прем"єром Олександром Турчиновим.

Двері до зали засідань зачиняють. Тимошенко стає біля свого крісла і чекає, доки всі замовкнуть.

— Новий рік починаємо з ретельного опрацювання програми діяльності Кабміну "Український прорив", — каже прем"єрка.

Урядовці мають подати готову програму своєї діяльності до Верховної Ради протягом 30 днів від сформування Кабміну. Для нинішнього складу уряду — цей термін спливає 17 січня.

Тимошенко говорить, що в остаточному проекті необхідно врахувати пропозиції Віктора Ющенка. Після цього в Українському домі мають відбутися громадські слухання програми уряду. Тимошенко пропонує затвердити її на засіданні наступного тижня й одразу передати до парламенту.

Деякі міністри щось занотовують.

Десяток таблиць, що ми розглянемо, будуть для вас вражаючими

— Думаю, що наш уряд витримає усі терміни та процедури, на відміну від попереднього, який узагалі працював без будь-якої програми, — каже Юлія Володимирівна.

Переходить до теми повернення заощаджень. За її словами, вже перереєструвалися 30% вкладників Ощадбанку СРСР.

— Починаючи з 11 січня вони зможуть отримувати до тисячі гривень, в залежності від обсягу вкладу, — зазначає вона.

Насамкінець говорить, що уряд планує утворити міжвідомчу комісію для перевірки фінансово-господарської діяльності "Нафтогазу України".

— Заслухаємо окремий звіт керівника "Нафтогазу" з аналізом роботи за останні сім років. Побачите, що зробили з найпотужнішою газотранспортною системою України. Думаю, що десяток таблиць, що ми розглянемо, будуть для вас вражаючими, — підсумовує прем"єрка.

Її виступ триває 20 хв. Журналісти були присутні протягом всього засідання Кабміну — такого не було за уряду Януковича.

— Загалом програма може бути взята за основу. Але вона могла бути кращою, — зазначає міністр регіонального розвитку і будівництва 49-річний Василь Куйбіда під час обговорення програми. — Варто було включити до неї те, що подавало наше Міністерство щодо розвитку ринку житла, реалізації програми "Доступне житло", "Соціальне житло".

Додає, що ці пропозиції треба внести. Тимошенко киває головою і занотовує.

— Наші пропозиції повністю враховані. Мені приємно, — усміхається міністр промполітики Володимир Новицький, 60 років.

Після обговорення міністр праці і соцполітики 47-річна Людмила Денисова каже, що з наступного понеділка пенсіонери отримають доплати до пенсій, передбачені новим Держбюджетом. Із 1 січня дітям війни нарахують доплати в середньому по 47 грн. А тим, хто підпадає під категорію жертв нацистів, додадуть по 117.

Зараз ви читаєте новину «Вкладникам Ощадбанку почнуть повертати гроші з 11 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі