вівторок, 11 вересня 2007 17:12

Вітренко називає референдум "Регіонів" рекламою

Лідерка Прогресивної соціалістичної партії Наталя Вітренко, 55 років, уважає помилковою ініціативу Партії регіонів винести на всеукраїнський референдум питання щодо статусу російської мови.

— Не припустимо проводити референдум із питання мови. Це не вирішується більшістю голосів, — говорить вона "ГПУ". — Право спілкуватися рідною мовою — справа особистості. А якщо на референдумі 51 відсоток скаже, що не потрібно піднімати статус російської мови? Що робити 49 відсоткам — забути мову чи виїжджати звідси? Це дуже гостра проблема, і її не можна так вирішувати.

Вітренко вважає, що Партія регіонів обдурює населення, коли говорить, що має намір захищати російську мову.

— Це — неправда. Раніше Раїса Богатирьова заявляла, що "Регіони" не збираються змінювати Конституцію і статус російської мови. Оце їхня сутність. Це просто передвиборна реклама, — зазначає лідерка ПСПУ.

За словами Вітренко, коли "Регіони" створили парламентську коаліцію, то мали всі умови, щоб розпочати процес надання російській мові статусу державної.

— Вони могли внести законопроект про зміни в Конституцію, проголосувати в парламенті, а потім передати до Конституційного суду. І тоді агітувати інших депутатів, щоб проголосувати за це. Але ж вони цього не зробили! — наголошує Вітренко й додає: — Я впевнена, що після виборів усе затихне і "регіонали" не будуть далі просувати це питання.

Зараз ви читаєте новину «Вітренко називає референдум "Регіонів" рекламою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі