вівторок, 10 вересня 2019 07:05

Вілкула і Колєснікова оголосили в розшук

6 вересня колишніх нардепів від "Опози­цій­ного блоку" 45-річного Олександра Вілкула та 56-річного Дмитра Колєснікова оголосили в розшук.

Вілкул на посаді голови Дніпропетровської облдержадміністрації незаконно передав в оренду земельні ділянки, що перебували в колективній власності, за даними слідства. Це завдало державі майже 20 млн грн збитків.

Колєснікова підозрюють у перевищенні службових обов'язків. На посаді голови Агентства держмайна сприяв відчуженню двох цехів оборонного підприємства, яке забезпечувало українську армію ракетами "Смерч" і "Град".

У жовтні торік Генпрокуратура просила парламент зняти з політиків недоторканність. У Верховній Раді подання не підтримали.

Народного депутата з "Опозиційної платформи — За життя" 52-річного Рената Кузьміна зняли з розшуку Міністерства внутрішніх справ. Напередодні Генпрокуратура закрила провадження проти нього.

Кузьміна оголосили в міжнародний розшук у червні 2014-го. Підозрювали в організації 2010 року незаконного затримання екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та підбурювання судді Печерського суду столиці до обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. У липні цьогоріч у ГПУ робили заяву, що Кузьміна підозрюють в особливо тяжких злочинах, у тому числі легалізації майна, здобутого злочинним шляхом.

Останні п'ять років він не проживав в Україні. Та попри це суд дозволив йому балотуватися в парламент. За часів Януковича був заступника генпрокурора й заступником секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Зараз ви читаєте новину «Вілкула і Колєснікова оголосили в розшук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі