середа, 23 квітня 2008 18:21

Віктор Ющенко задоволений підготовкою Львова до Євро-2012

Автор: фото: УНІАН
  Під час поїздки до Львова в супровід президента Віктора Ющенка увійшли дев’ять міністрів
Під час поїздки до Львова в супровід президента Віктора Ющенка увійшли дев’ять міністрів

У вівторок президент Віктор Ющенко, 54 роки, їздив до Львова. Взяв участь у засіданні Координаційної ради з підготовки до фінальної частини чемпіонату з футболу Євро-2012.

Глава держави прилетів об 11.50. Його супроводжують дев"ять міністрів та шість мерів польських міст. Президентський кортеж одразу їде до палацу Потоцьких у центрі Львова. Там Віктор Ющенко підписує декларацію про створення Ради міст України та Польщі, де проводитиметься Євро-2012. Міністри ж прямують до Будинку науки й техніки Львівської залізниці на вул. Федьковича. Тут відбувається засідання Координаційної ради.

Першим виступає віце-прем"єр із гуманітарних питань Іван Васюник, 48 років. Обіцяє, що у травні створять українсько-польський комітет із підготовки до чемпіонату.

— Удвох і батька бити легше, — зауважує. — Необхідно підписати ще угоду про єдиний повітряний простір між Україною та Польщею.

Президент Федерації футболу України 58-річний Григорій Суркіс та голова Національного агентства з питань підготовки та проведення Євро-2012 Євген Червоненко, 48 років, незадоволені.

— УЄФА зробила Україні й Польщі критичне попередження, — каже Суркіс. — Кожен чиновник у кабінеті намагається все зробити по-своєму. Від цього страждає країна. Наприклад, мені мер Одеси говорив, що всі плани розроблено і немає проблем. Але ж я знаю, що проблеми є. Якщо навколо Одеського аеропорту й надалі триватиме ця шарпанина, я особисто викреслю Одесу із запасних міст.

— Ми виглядаємо посміховиськом в очах неупередженого українця, — додає Червоненко. — Іде побутова сварка, хто головний.

Він зазначає, що агентство створює єдиний інформаційний центр.

— Є багато зацікавлених у тому, щоб Україна і Польща не отримали Євро-2012. Якщо тут присутня політика, я закликаю вас повимітати її грязною мітлою, — каже президент.

Офіціант не втримує тацю, фужери падають і розбиваються

Після засідання Віктор Ющенко наказує міському голові Львова Андрієві Садовому гарно почастувати польських гостей.

— Впишеш це в кошторис міста, — усміхається президент.

Під час обіду розносять шампанське. Офіціант не втримує тацю, фужери падають і розбиваються. Президент запитує, чи це навмисне. Каже, що на щастя.

На зустріч із журналістами Віктор Ющенко запізнюється на годину. Говорить, що підготовкою до Євро-2012 у Львові задоволений.

— Песимістів багато. Та лише одиниці беруться за цю невдячну справу, — підсумовує.

На першому поверсі столичні гості розглядають проект будівництва місцевого стадіону. Президент схвально киває. Виконувач обов"язків голови Львівської облдержадміністрації Микола Кміть розповідає, що будівництво почнеться 1 серпня цього року і триватиме до грудня 2010-го.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Ющенко задоволений підготовкою Львова до Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі