пʼятниця, 29 серпня 2008 17:33

Віктор Ющенко виступить у парламенті 2 вересня

Глава держави 54-річний Віктор Ющенко виступить у Верховній Раді у вівторок. Цього дня відкриється третя сесія шостого скликання парламенту. Голова Секретаріату президента Віктор Балога надіслав спікеру Арсенієві Яценюку листа із проханням виділити півгодини для виступу Ющенка.

Цього тижня Віктор Ющенко та Арсеній Яценюк зустрілися. Президент заявив, що сесія буде тестом на існування коаліції.

— Злагоджене результативне голосування стане найдієвішим доказом того, що коаліція існує, чого щиро прагну і я, — наголосив він.

Глава держави зазначив, що головне — виконання коаліційної угоди. Насамперед це стосується прийняття законопроектів, визнаних першочерговими. Він просить терміново ухвалити нову редакцію законів "Про держзакупівлі", "Про опозицію" і внести зміни до законів "Про місцеві державні адміністрації" та "Про місцеве самоврядування". А також скасувати пільги народним депутатам.

У травні президент хотів виступити в парламенті зі щорічним зверненням. Та депутати від БЮТу заблокували трибуну. Директор піаргрупи "Політтех" 32-річний Тарас Березовець вважає, що цього разу трибуну можуть заблокувати комуністи.

— Адже вони заявили про необхідність створення парламентської комісії щодо імпічменту президента, — каже Березовець. — Якщо все буде нормально,  думаю, що головним лейтмотивом виступу президента стануть питання міжнародної політики, а саме конфлікту між Грузією та Росією. Він говоритиме про засудження російської інтервенції.

Також припускає, що Віктор Ющенко закликатиме депутатів готуватися до отримання у грудні Плану дій із набуття членства в НАТО. У секретаріаті  кажуть, що президент насамперед порушить питання бюджетної політики та роботи коаліції.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Ющенко виступить у парламенті 2 вересня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі