четвер, 13 березня 2008 17:01

Віктор Ющенко відкрив навчальний центр для прикордонників

Минулої середи президента Віктора Ющенка, 54 роки, чекали в селищі Оршанець на Черкащині. Він мав відкрити перебудований навчальний центр Прикордонних військ України. З цього року їх комплектуватимуть лише з контрактників.

До приїзду глави держави прикордонники марширують плацом. Ліворуч від нього натягнуто три великі зелені намети. На столах розкладено військове спорядження прикордонників. Праворуч стоїть техніка: УАЗи, човни, мотоцикли, автобуси.

Віктор Ющенко прилітає на вертольоті. На плац виходить у супроводі голови Державної прикордонної служби Миколи Литвина та черкаського губернатора Олександра Черевка. Грає військовий оркестр. Глава держави оглядає техніку, бібліотеку, їдальню й навчальний корпус. Потім урочисто відкриває гуртожиток. Там мешкатимуть 380  контрактників. Його переобладнали з казарми за 2 млн євро. Зробили житлові секції на дві-три особи з ванною та туалетом.

— Коли я служив у прикордонних військах, то наша казарма була на 62 чоловіки. А туалет на вулиці, за 100 метрів, — згадує президент.

Микола Литвин додає, що серед контрактників у Оршанці будуть і дівчата. Курс навчання розрахований на шість місяців. Перший учитимуть англійську, наступні чотири — теорію. На останній місяць заплановано стажування на кордоні.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Ющенко відкрив навчальний центр для прикордонників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі