четвер, 07 серпня 2008 17:47

Віктор Ющенко розплакався на Тернопільщині

Зранку в середу жителі селища Коропець Монастириського району Тернопільщини сходяться на подвір"я церкви Успіння Пресвятої Богородиці. Відбувається зустріч постраждалих від повені з президентом Віктором Ющенком, 54 роки.

— Домовимося про дезинфікацію колодязів. Не пийте тої води місяць. Відновимо все. За 20 днів знову зустрінемося на цьому місці й обговоримо зроблене, — каже президент у мікрофон.

Апаратура стара, із місцевого клубу. Підсилення голосу практично немає. Через сильний вітер слова Ющенка чують передні ряди. Люди шикають одне на одного, щоб щось почути.

— Я коло самого Дністра живу, як на острові в океані. А за вас на Майдані стояла. Як ви тоді руку подали, я її рік не мила, — запевняє пенсіонерка Любов Гриних.

Глава держави сміється після цих спогадів і йде оглядати помешкання. За 2 год. повертається до церкви. Обіцяє, що постраждалим привезуть пральні машинки, холодильники та газові плити.

— Давайте мітинги не проводимо, а починаємо працювати. Хватить плакати, — заспокоює селян.

Вони називають його "найкращим президентом". Кажуть, спасає їх Богородиця та Ющенко. Президент розчулюється.

— Тернопільщина — то така набожна сторона, така богоугодна. Ви мораллю своєю відмолюєте інших, — утирає сльози.

Президентський кортеж їде на околицю селища. На лузі розбили ділянку для нових будинків. У них поселять п"ять із дев"яти сімей, чиї хати не можна відновити.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Ющенко розплакався на Тернопільщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі