середа, 09 січня 2008 16:31

Віктор Ющенко пропонує депутатам працювати без канікул

Президент Віктор Ющенко, 53 роки, запропонував Верховній Раді не йти на зимові канікули. Натомість відкрити наступну сесію не в перший вівторок лютого, а на два тижні раніше — 22 січня.

Кількатижневий відпочинок нещодавно сформованої Верховної Ради президент назвав "недоцільним і аморальним". Відповідного листа направив голові парламенту Арсенієві Яценюку. "Люди не зрозуміють, чому тоді, коли вся країна працює, виняткова каста недоторканних байдикує. Новорічних і різдвяних свят цілком достатньо, щоб депутати освіжили власні сили", — пише Віктор Ющенко.

Нардеп із фракції "Наша Україна — Народна самооборона" Ярослав Кендзьор, 66 років, згадує, що за всі п"ять попередніх скликань Ради такого ще не було.

— Якби депутати зробили собі додатковий відпочинок всупереч регламенту та Конституції, то було б нормально писати таке, — каже він. — Що ж порушили депутати? Початок відкриття кожної сесії чітко визначений Конституцією. Так чому її дотримання є кроком  аморальним?

Нардеп-комуніст Олександр Голуб, 40 років, називає пропозицію Віктора Ющенка лицемірством.

— Коли президент із відпочинку в Карпатах видає подібні пропозиції — це виглядає нещиро, — говорить Голуб. — Поспішати при створенні законопроектів не слід. Робота в ці дні абсолютно не означатиме, що будуть прийняті якісні закони.

Каже, що депутати все одно свій відпочинок не перериватимуть. Сесійна зала буде напівпорожня.

Віктор Ющенко повернувся до Києва учора. Із 30 грудня він разом із родиною відпочивав у президентській резиденції "Гута" на Івано-Франківщині. На Різдво приймав гостей. Зокрема голову Секретаріату президента Віктора Балогу, прем"єрку Юлію Тимошенко та секретарку Ради нацбезпеки й оборони Раїсу Богатирьову.

Під час відпочинку глава держави щодня їздив на гірськолижний курорт "Буковель". Із резиденції туди його доправляв гелікоптер. Глава держави катався на окремій гірськолижній трасі. Кореспондент "ГПУ" зателефонував у "Буковель" і спробував замовити оренду окремої траси. У відповідь йому сказали, що таких послуг не надають.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Ющенко пропонує депутатам працювати без канікул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі