середа, 03 вересня 2008 18:16

Віктор Ющенко пригрозив розпуском парламенту

  Президент Віктор Ющенко нагадав про перехід Соцпартії Олександра Мороза з помаранчевої коаліції до антикризової
Президент Віктор Ющенко нагадав про перехід Соцпартії Олександра Мороза з помаранчевої коаліції до антикризової

Учора президент Віктор Ющенко, 54 роки, виступив зі зверненням до українського народу.

— Фактично утворилася нова парламентська коаліція, — зачитує він. — Блок Юлії Тимошенко пішов на союз із Партією регіонів і комуністами. Демократична більшість зраджена.

Глава держави називає події у парламенті конституційним переворотом. Додає, що ухвалений закон "Про Кабінет Міністрів" установлює диктатуру прем"єра. Адже укази президента та рішення Ради нацбезпеки й оборони уряд може тепер не виконувати.

— Я запитую у БЮТу, комуністів і Партії регіонів: у цьому полягає ефективність української влади? Цього чекають сьогодні українські люди? Переконаний, що ні, — продовжує Ющенко.

Він говорить, що це неприродний союз і нічого доброго для країни не принесе.

— Це добре відома практика, її використала попередня коаліція у парламенті для захоплення влади, — нагадує перехід Соцпартії Олександра Мороза з помаранчевої коаліції до антикризової.

Зауважує, що коли протягом 30 днів не сформують нову коаліцію у Верховній Раді, то він розпустить парламент і оголосить дострокові вибори.

— Вторглися на політичну територію президента, — коментує голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, 49 років. — Він оголосить про розпуск парламенту, й це буде найефективніша відповідь.

Водночас політолог вважає, що розпуск не вигідний жодній парламентській силі.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Ющенко пригрозив розпуском парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі