вівторок, 21 жовтня 2008 18:21

Віктор Ющенко переніс вибори на 14 грудня

"Сьогодні я підпишу указ про відновлення роботи Верховної Ради шостого скликання на декілька днів. Задля нормальної підготовки до виборів я також прийняв рішення перенести термін голосування на 14 грудня, — таку заяву в понеділок увечері зробив президент Віктор Ющенко, 54 роки.

Він не уточнив, на скільки днів відновлює роботу парламентаріїв. Однак зазначив, що за цей час народні обранці мають прийняти пакет законів, який допоможе країні пережити фінансово-економічну кризу, а також схвалити зміни до держбюджету на 2008 рік.

Перед цим глава держави провів позачергове засідання Ради нацбезпеки й оборони. Говорили про ухвалення антикризового плану, щоб зменшити вплив світової кризи на економіку України.

Перед зібранням до президентського секретаріату поспішає міністр транспорту і зв"язку 52-річний Йосип Вінський.

— Уся Європа під загрозою кризи об"єднується і спільно діє. А в нас, на жаль, протилежна тенденція, — говорить він. — Значить, ми ще не відчули кризи.

У залі засідань з"являється прем"єр-міністр Юлія Тимошенко. Жартує з головою Нацбанку Володимиром Стельмахом. За кілька хвилин заходить президент.

Прем"єр переглядає теку з паперами

Віктор Ющенко каже, що РНБО має розглянути протягом 3 год. майже десять питань, які стосуються фінансово-економічної ситуації в державі, боротьби з контрабандою та протидії корупції в судовій гілці влади.

— Сьогодні перед світом стоять великі виклики. Частина з них стосується й України, — зауважує глава держави. — Першими на собі цю проблему відчули металургія, зовнішня торгівля та будівництво. Тому нам треба виробити пакет, з яким ми маємо зустріти ці виклики. Коли діятимемо спільно, то наслідки будь-якої кризи можна зменшити в декілька разів. Громадянин має чітко усвідомити, яка логіка дій запропонована й коли вона буде реалізована.

Глава Секретаріату президента Віктор Балога сидить, опустивши голову. Прем"єр переглядає теку з паперами.

— Я хотів би ініціювати проведення загального скорочення державного апарату по всіх рівнях влади, — каже Ющенко й оглядає залу.

Додає, що розпочне зі свого секретаріату. Кожного п"ятого працівника цієї установи звільнять.

— Такий крок може оздоровити нашу бюджетну політику, — зазначає він.

Журналістам дозволяють бути присутніми лише під час вступного слова президента. Протягом наступних 4 год. РНБО встигає розглянути лише питання, пов"язані з фінансово-економічною кризою.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Ющенко переніс вибори на 14 грудня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі