Ексклюзиви
понеділок, 29 грудня 2008 17:17

Віктор Ющенко критикує уряд за імпорт сала

З"їзд "Нашої України" в суботу відбувся без участі преси. "ГПУ" розпитала про те, що відбувалося на ньому в представника президента у Верховній Раді Петра Олійника, 51 рік. Він був одним із тих, хто керував з"їздом.

Чому вилучили з порядку денного питання об"єднання з "Єдиним центром"?

— Це перебільшення говорити, що йшлося лише про "Єдиний центр".

Казали, що йдеться ще про Народно-демократичну партію...

— І НДП теж. Але паралельно з нашим з"їздом проходили з"їзди проводів тернопільської та івано-франківської обласних організацій Народного руху. Вони займають іншу позицію, ніж центральний провід НРУ. Я вважаю, що це проукраїнська позиція (більшість НРУ підтримує коаліцію з БЮТ і Блоком Литвина, а кілька обласних організацій виступають проти цього — "ГПУ"). Ми їм повинні були дати сигнал про можливе об"єднання. На жаль, це питання зняли. Натомість проголосували резолюцію про початок переговорного процесу об"єднання в єдину партію всіх національно-демократичних сил. Тобто, це питання пройшло з іншого боку.

З"їзд виключив із ради партії сім нардепів, які підтримали коаліцію з БЮТ і Блоком Литвина. Але президент раніше говорив, що їх виключать і з партії...

— Ніхто не хоче порушувати статут. Спочатку виключили з ради партії. А далі розглядатимемо питання про їх перебування в партії. Але якщо в них інша позиція, ніж у решти партійців, то вони самі себе виключають.

Чи правда, що президент у своїй промові критикував уряд за те, що на 1100 відсотків 2008 року збільшилося ввезення в Україну сала з-за кордону?

— Справді, Віктор Андрійович акцентував на цьому. Як приклад навів. Це ж соромно має бути Україні! Але за цим криється трагедія. Бо завезено півмільйона тонн м"яса, а 30 тонн зернових гниють, бо їх не купують зернотрейдери. Тож можна цими зерновими годувати своїх тварин і мати своє м"ясо й молоко. А так у нас деформується внутрішній ринок.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Ющенко критикує уряд за імпорт сала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути