пʼятниця, 21 березня 2008 18:46

Віктор Ющенко говорить про засилля іноземного телебачення

  Юрій Луценко перед вчорашнім засіданням Ради нацбезпеки й оборони цілує Юлію Тимошенко. За цим спостерігає Юрій Єхануров
Юрій Луценко перед вчорашнім засіданням Ради нацбезпеки й оборони цілує Юлію Тимошенко. За цим спостерігає Юрій Єхануров

Першим на сьгоднішнє засіданням Ради нацбезпеки й оборони приїжджає Юрій Єхануров. З помічниками заходить до Секретаріату президента і йде через турнікет. Лунає дзенькіт — металошукач "відчув" у кишенях міністра оборони металеві предмети. Але Єхануров уваги на це не звертає, прямує до зали засідань. Охоронці секретаріату теж не реагують.

На 10 хв. запізнюється президент  54-річний Віктор Ющенко. Сідає між прем"єркою Юлією Тимошенко і головою парламенту Арсенієм Яценюком. Проглядає папери. Тимошенко дивиться на Ющенка і відсуває від себе мікрофон.

— В інформаційному просторі є суттєві проблеми, — говорить президент. — Найбільша загроза — експансія іноземного телебачення та Інтернету. Проводяться інформаційні психологічні кампанії не в інтересах нашої країни.

Віктор Ющенко зачитує порядок денний. На засіданні мають говорити про те, як позбутися іноземного впливу на українців. Також про подальші стосунки з НАТО та допуск іноземних збройних сил на територію України для проведення навчань. Президент каже, що розглянуть й інші питання. Йому шепоче щось Ярсеній Яценюк.

— Арсеній Петрович просить сказати про розгляд питання щодо безпеки українців, які беруть участь у миротворчих операціях у Косові, — каже Ющенко.

Розповідає, що багато частот на телебаченні та радіо віддані іноземним каналам. Зокрема на Львівщині замість національних програм на радіо лунає "Голос России". Мовляв, наша продукція не приносить прибутку. На Закарпатті більшість каналів — румунських.

— Лише на 22 відсотки ми фінансуємо власне телебачення, — каже Ющенко. — Будемо дивитися румунське, молдовське, російське! То яку ми державу представляємо?

Президент говорить, що уряд мало коштів заклав на це в Держбюджет. Юлія Тимошенко опускає голову. Арсеній Яценюк насуплюється і підпирає голову.

— У нас немає дефіциту коштів, щоб телебачення зробити українським, — додає глава держави.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Ющенко говорить про засилля іноземного телебачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі