Ексклюзиви
пʼятниця, 27 січня 2012 00:15

"Віктор Федорович жиріє на людських грошах"

Автор: фото: Олена Власова
  Валентин Данилюк: ”Азаров купив особняк у Австрії. Таке враження, що готують собі місця, куди тікати, як прийде нормальний уряд”
Валентин Данилюк: ”Азаров купив особняк у Австрії. Таке враження, що готують собі місця, куди тікати, як прийде нормальний уряд”

Увечері 17 січня на околицю села Дубове Ковельського району Волині вийшов місцевий художник 73-річний Валентин Данилюк. Мав при собі тичку з квачем та банку коричневої фарби. Зупинився біля біґ-борда з портретом президента Віктора Януковича і його новорічно-різдвяним привітанням.

— Тільки чуть-чуть мазнув йому лице — хотів прималювати вуса, як у Сталіна. Коли підбігли двоє міліціонерів. За руки схопили, — розповідає. — Ніколи не думав, що міліція буде тут сторожувати. Мене відвезли в райвідділ. Викликали слідчого. Зняли відбитки пальців, долоні розмусолили. Питали, чим я займаюсь. Я повів їх до себе, показав свої картини. Вони все сфотографували, до діла приліпили. Сказали, що їм подобається. Того ж вечора приїхала машина з робочими, вони зірвали те зображення Януковича. На другий день і з другого боку плакат зняли, хоч я ніде його не торкнувся. Не хочуть, щоб іще хтось заляпав.

Чому вирішили розмалювати?

— Мав такий настрій. Так завжди буває, коли негатив доходить до апогею. Я слухаю Верховну Раду. Як наші демократи сваряться та до влади перебігають. Чим далі, тим гірше. А уряд каже, що живемо краще, що жить стало вєсєлєй. Тільки не продовжують цю фразу — шия стала тоншою, но зато блєднєй.

Що стало останньою краплею?

— Розкіш, у якій живе президент. Віктор Федорович жиріє на людських грошах, коли народ бідніє. Ставить собі золоті крани. Сину банк подарував. Для мене це не ідеал президента. Для мене ідеал — президент Литви, жінка. Вона відмовилася від частини зарплати, скоротила гараж. Автомобілі передала людям. Бо знає, що народ бідує. Оце я розумію — президент. А наш обіцянками відхрещується.

Які думки у вас виникають, коли бачите плакати з главою держави?

— Надоїдає, що постійно він перед очима — такий класний, гарний. Так бажає народу добра, а сам гребе мільйонами.

Що ви йому сказали б, якби побачили?

— Спитав би, як він дивиться на те, що мільярдери ростуть, наче гриби. Ніхто їх не карає. Азаров купив особняк у Австрії. Таке враження, що готують собі місця, куди тікати, як прийде нормальний уряд. Треба ж буде відповідати за розкрадене. Але всі роз'їхатися не встигнуть. Когось візьмуть та посадять.

За кого голосували на президентських виборах?

— За Тимошенко. Вона має авторитет у Європі. Сильна, розумна жінка. Можливо, вона й не наробила стільки шкоди, скільки їй приписують. А її хочуть просто довести в тюрмі, щоб не вижила. Бояться. Вона багато знає, їм прийдеться відповідати, якщо вийде.

Подобаються Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок. Обидва розумні та національно свідомі. Добре, що вони об'єдналися. Тепер це велика сила. По Ковелю від "Батьківщини" у нас теперішній мер Олег Кіндер. До культури міг би відноситися краще. На виставки не ходить, культурний центр заборгував грошей. Тепер художники проводитимуть виставки в історичному музеї. Я за нього голосував, а тепер не знаю, й за кого.

Як рідні поставилися до вашого вчинку?

— Старша сестра у Ковелі хвалить мене. Вона націоналістка. Дуже переживає, що з Україною далі буде, бо тут церкви Московського патріархату ставлять. Донька в Тернополі побачила сюжет про мене по телевізору, дзвонить і каже: "Молодець".

Чим для вас закінчилася ця історія?

— Оштрафували за дрібне хуліганство на 51 гривню. Отримав нову повістку до суду на 2 лютого. Поїду, хоч і не знаю, чого викликають.

Зараз ви читаєте новину «"Віктор Федорович жиріє на людських грошах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

131

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути