вівторок, 16 листопада 2010 10:31

Віктор Балога став міністром з надзвичайних ситуацій

Віктор Балога став міністром з надзвичайних ситуацій

Президент призначив міністром з надзвичайних ситуацій 47-річного Віктора Балогу. Він керував цим міністерством в уряді Юрія Єханурова та Віктора Януковича. Згодом очолював Секретаріат президента Віктора Ющенка. Балога є неформальним лідером партії Єдиний Центр.

— Балога дуже хотів цю посаду, — коментує призначення 52-річний Володимир Фесенко, директор Інституту управління ім. Горшеніна. — МНС акумулює великі фінансові потоки, бо в нас вистачає надзвичайних ситуацій, які треба долати. Багато їх трапляється в Карпатах, зокрема, в рідній області Балоги — Закарпатті. Тому міністерство для нього ще й інструмент політичного впливу, бо в ньому можна заробляти не лише гроші, а й авторитет.

Призначенню Балоги сприяло те, що Янукович вдячний йому за підтримку на президентських виборах, наголошує Володимир Фесенко:

— Зараз Янукович також хоче розширити свій вплив на Західній Україні, тому йому потрібні впливові регіональні лідери. Крім того, президенту необхідна підтримка в парламенті. А в Балоги є кілька депутатів Єдиного Центру.

Після призначення Віктора Балоги з партії Єдиний Центр вийшла нардеп Леся Оробець.

— Вона не зовсім поділяє ідею зближення з президентом і входження в його команду, — каже Фесенко.

Із поверненням Балоги в МНС у відставку подав заступник міністра МНС Микола Герман — син глави Адміністрації президента Ганни Герман. Ходять чутки, що той написав заяву, щоб випередити події. Адже Балога розставлятиме своїх людей на керівні посади міністерства.

У липні президент звільнив керівника МНС "регіонала" Нестора Шуфрича. Той натякав, що незадоволений рішенням. Обов'язки міністра МНС виконував Михайло Болотських.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Балога став міністром з надзвичайних ситуацій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі