пʼятниця, 10 січня 2020 00:55

Викривачам корупціонерів платитимуть 10 відсотків винагороди

1 січня запрацювали зміни до закону "Про запобігання корупції". Тепер викривачі корупції мають офіційний статус і винагороду.

Для отримання грошей за викриття корупціонера треба повідомити про хабар на понад 10,51 млн грн. Викривач отримає 10% суми, але не більш як 14,169 млн грн. Якщо таких осіб кілька, а їхня інформація доповнює факти — винагороду ділять порівну.

Повідомити про хабар можна через керівника на роботі, профспілку, журналістів, громадські об'єднання. Або звернутися до Національного агентства з питань запобігання корупції за телефоном +380 (44) 200 06 91. Чи написати на електронну пошту.

Після перевірки повідомлення справу про корупцію мають розслідувати або закрити, якщо інформація не підтвердилася. Викривач отримає лист про результат.

Анонімне звернення розглянуть, коли є дані про конкретну людину, які можна перевірити. На це піде 15 днів. В окремих випадках — до 30.

Держава гарантує захист викривачів та їхніх близьких. Розкривати інформацію про них заборонено. Якщо ж це змусить зробити закон, людину мають попередити за 18 робочих днів.

Зараз ви читаєте новину «Викривачам корупціонерів платитимуть 10 відсотків винагороди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі