понеділок, 10 грудня 2007 16:41

"Відсутність "Регіонів" свідчитиме про зраду в БЮТі"

  ндрій Кожем’якін готовий до силового протистояння з Партією регіонів
ндрій Кожем’якін готовий до силового протистояння з Партією регіонів

У вівторок має відбутися голосування щодо кандидатури Юлії Тимошенко на посаду прем"єрміністра. У БЮТі до цього готуються серйозно. Народний депутат-"бютівець", генерал СБУ Андрій Кожем"якін, 42 роки, відповідає у блоці за внутрішню безпеку. Зокрема за відстеження й попередження можливих зрад.

— За останній час що вже тільки нашим депутатам не пропонували, — розповідає "ГПУ" генерал. — І зробити операцію з вирізання апендициту, і гланди, і грижу пропонували вирізати. Щоб людина зникла на кілька днів. Придумують, що завгодно. Бо гроші не працюють.

Думаю, є два сценарії розвитку ситуації. Якщо "регіонали" побачать, що готових не голосувати за Тимошенко людей у БЮТі немає, то блокуватимуть трибуну. А якщо хтось із наших погодився на великі гроші, тоді фракція "Регіонів" взагалі не прийде на засідання. Тобто якщо "регіоналів" на засіданні не буде — значить, у нас є зрадники. Один чи двоє. Я розуміюся на цій справі. Всяке може трапитися. Наприклад, хтось дорогою в Раду зламає ногу.

А якщо Партія регіонів блокуватиме трибуну, БЮТ готовий фізично захищати голосування за вашу лідерку?

— Так. Порівняно з минулим скликанням, у нас багато хоробрих людей. Це було видно по голосуванню за спікера. Тому ми готові відстоювати голосування за прем"єра фізично. Але думаю, що не будемо нічого робити. І Юлія Тимошенко сказала: якщо хочуть, то хай блокують — доки їм це не набридне. Бо входити в блокування легко, а виходити дуже тяжко.

Чи проводив БЮТ переговори з комуністами та депутатами від Блоку Литвина щодо підтримки Юлії Тимошенко?

— Розраховуємо лише на голоси з коаліції. Якщо хтось захоче, може до нас приєднуватися.

Зараз кілька депутатів від коаліції на лікарняному. Їх знову привезуть на голосування?

— Іван Сподаренко запевнив, що приїде в парламент проголосувати. Каськів теж пообіцяв, що буде.

Тетяна Засуха каже про "великий шантаж" з боку Блоку Тимошенко

Учора депутати з опозиційних парламентських фракцій про затвердження Юлії Тимошенко прем"єром говорити не хотіли. Більшість не брали слухавку, або ж їхні телефони були відключені. Партія регіонів мала визначитися зі своєю позицією після обіду на засіданні фракції.
До того "ГПУ" вдалося поговорити лише з Тетяною Засухою, 43 роки.
— Прийдете і побачите. Я не можу сказати, що робитимемо, — ухиляється від відповіді Засуха.
Каже, що з боку БЮТу Партія регіонів відчуває "величезний шантаж". Однак про що йдеться, не пояснює. Часи першого прем"єрства Юлії Тимошенко називає жахливими.

Оксана ПЕРЕВОЗНА

Зараз ви читаєте новину «"Відсутність "Регіонів" свідчитиме про зраду в БЮТі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі