понеділок, 14 травня 2007 18:34

Видрін ще не розкусив Плюща

Народний депутат від БЮТу Дмитро Видрін, 57 років, недавно розійшовся у поглядах з Юлією Тимошенко. Встиг дати чимало коментарів, у яких прозвучали досить критичні оцінки щодо лідерки БЮТу, а також інших українських політичних лідерів.

Днями було зламано його інтернет-сайт.

— Це була атака хакерів, — розповідає Видрін "ГПУ". — Спочатку їм вдалося зруйнувати частину сайту, але потім мої фахівці атаку відбили. Сайт не працював добу. Зараз уже працює. В Україні вбивають фізично й віртуально, за гроші чи за правду. Оскільки там про гроші не йшлося, то очевидно, атака була через правду.

Хто міг би це організувати?

— Останнім часом я критикував чотирьох осіб. Казав, що Ющенко не є гарним президентом, що Янукович не є добрим прем"єром, Тимошенко — не є дуже доброю лідеркою опозиції і що моя дружина не дуже добре готує зелений борщ. Це коло людей, яких я підозрюю. Почав із дружини і запропонував викликати її в Генпрокуратуру, — жартує Видрін. — Жінка сказала, що мій сайт не "замовляла", тому коло звузилося до трьох. Ніхто з політиків не хоче чути правду.

На дострокові вибори підете з Партією вільних демократів Бродського?

— Так, будемо йти.

То коли вони відбудуться?

— Можуть бути і восени, і в липні, а можуть узагалі не відбутися. Будемо дивитися на ситуацію. Якщо будуть у липні, то нам важко буде йти самостійно, бо не матимемо часу на якісну передвиборну кампанію. Якщо восени, то підемо самі. Якщо взагалі не буде виборів, то працюватимемо як вільні демократи.

Якщо вибори все ж будуть у липні, то з ким об"єднаєтеся?

— Зараз тривають переговори. Процес досить сирий, — ухиляється від відповіді Видрін.— Я поки що не готовий відповісти.

Чи вдасться домовитися до середи про дату виборів і пакет потрібних для них документів?

— Судячи з попереднього досвіду, найімовірніше — ні.

Чим може поступитися заради компромісу коаліція і чим — Ющенко?

— Янукович може поступитися законом про Кабмін, переформуванням Конституційного суду, а Ющенко — тільки терміном проведення виборів.

Що думаєте про призначення Івана Плюща секретарем РНБО?

— Я не знаю, хто такий Плющ зараз. Чи він політичний аксакал з невеличкою симпатичною борідкою, який буде всіх мирити і прагнути порозуміння. Чи є політичним шахідом, з погрозливою сивою бородою, який прагнутиме екстремального варіанта, включаючи силовий... Не знаю.

Зараз ви читаєте новину «Видрін ще не розкусив Плюща». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі