вівторок, 10 липня 2007 17:17

Відеоміст з Вашингтоном нагадав Руслані концерт у Новомосковську

Позавчора відбувся відеоміст Київ–Вашингтон, присвячений 10-річчю Хартії про особливе партнерство між Україною й НАТО.

Зв"язок між київською і вашингтонською студіями було налагоджено за чверть години до початку відеоконференції. Телеміст ведуть директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ілько Кучерів і президент Атлантичної ради США Фредерік Кемпе. До київської студії заходять перший заступник міністра закордонних справ Володимир Огризко і посол США Вільям Тейлор. Їх відразу ж обступають журналісти.

За словами Фредеріка Кемпе, відеоміст вибудовано на основі новітніх технологій. Але він чомусь розпочинається із 5-хвилинним запізненням. А за чверть години зв"язок уривається. Западає дипломатична тиша.

— Це підступи противників НАТО! — жартує хтось голосно.

— Союз православных общин! — уточнюють одеські журналісти.

Співачка Руслана Лижичко зі сміхом розповідає, як кілька літ тому пропав звук під час її концерту в Новомосковську й вона неймовірними зусиллями "витягла" те дійство.

Коли зв"язок між Києвом і Вашингтоном відновлюється, діалог стає менш офіціозним. Але майже нічого нового не лунає. Хіба що заступник помічника держсекретаря США Девід Крамер повідомляє, що незабаром в Україні коштом НАТО буде знищено мільйонну одиницю застарілої зброї. Посол України в США Олег Шамшур говорить щось про "позитивний вплив намагання вступити в НАТО", що "ми маємо працювати практично, але не втрачати нашу мету — вступ до НАТО".

Зараз ви читаєте новину «Відеоміст з Вашингтоном нагадав Руслані концерт у Новомосковську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі