вівторок, 15 січня 2008 17:03

Відбулося публічне обговорення програми уряду

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Охоронець Юлії Тимошенко допомагає одягти прем’єрці пальто в Українському домі після вчорашнього обговорення програми уряду
Охоронець Юлії Тимошенко допомагає одягти прем’єрці пальто в Українському домі після вчорашнього обговорення програми уряду

15 січня в Українському домі на Європейській площі столиці науковці та лідери громадських організацій обговорювали програму уряду "Український прорив". Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, 47 років, протягом двох годин слухала критику та пропозиції.

Глава Кабміну заходить до Українського дому через службовий вхід. Там її зустрічає віце-прем"єр-міністр із гуманітарних питань Іван Васюник. Цілуються та йдуть до зали. Вільних місць там немає. Декому із запрошених доводиться тупцювати у проходах.

Юлія Тимошенко пропонує одразу перейти до обговорення урядової програми "Український прорив".

— Навіть із такою невеликою перевагою ми голосуватимемо, — говорить про незначний запас міцності демократичної коаліції. — Тому що є і робота над помилками демократичної команди, і бажання нічого не зруйнувати.

До трибуни виходить академік Мирослав Попович, 77 років. Каже, що доведеться зробити кілька критичних зауважень. Тимошенко, яка сидить за столом, нахиляється вперед і зосереджено слухає. Попович зазначає, що уряд має добрі цілі, але у програмі не виписано, як їх досягти та які ресурси для цього потрібні.

Інші виступаючі також акцентують увагу на тому, що немає ясності щодо реалізації програми. Тимошенко підводиться.

Вона не враховує того, що поза Україною

— Ми сприймаємо критику з відкритим серцем. Програма уряду сформована. Нині треба розробляти план дій — це наступний крок, — каже прем"єрка.

Після години обговорення присутні потроху залишають залу. У коридорі стоїть директор Центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребінський, 61 рік.

— Складається враження, що це пишеться так, нібито Україна живе на окремому острові. Я б сказав — економіка Робінзона Крузо, — ділиться враженнями від програми уряду Тимошенко. — Вона не враховує того, що поза Україною. Уже за кілька місяців зрозуміємо, чи вчиться уряд на своїх помилках, чи ні.

Тим часом Тимошенко їде до президента. В обговоренні оголошують перерву. Усі прямують до холу. Там накриті столи з пиріжками, мінеральною водою та кавою. А міністри йдуть за сцену — у них стіл окремий.

— Програму уряду Януковича ми взагалі не бачили. Не могли ж вони написати: "Одному чоловікові 20 відсотків відкатів із бюджету, а другому — 15", — коментує критику програми уряду Тимошенко з боку Партії регіонів нардеп від БЮТу Наталія Королевська, 30 років.

Зараз ви читаєте новину «Відбулося публічне обговорення програми уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі