Ексклюзиви
четвер, 02 вересня 2010 01:27

Від Турчинова чекають втечі за кордон

У Генпрокуратурі ходять чутки, що 46-річного Олександра Турчинова, колишнього першого віце-прем"єра, можуть посадити. Нібито за спробу продати приватним структурам через Держкомрезерв газ за заниженою ціною.

— Я готовий відповідати за будь-які свої дії, — говорить Турчинов. — А злочинне рішення щодо реалізації газу, який знаходився у Держрезерві, прийняли у Кабінеті міністрів, який очолював Янукович. Газ був розброньований та виведений з номенклатури Держрезерву. Метою цього рішення була реалізація сировини для бізнес-структур з оточення Януковича. Без дозволу нового уряду Держрезерв провів аукціон і реалізував газ. Коли нам стало про це відомо, ми заборонили відпускати газ відповідно до цієї злочинної схеми. Лише на початку 2010 року цей газ списали відповідно до судового рішення. Чекатиму нових провокацій, компрометації та звинувачень.

— Вони чекають від Турчинова, що він через ці чутки втече за кордон, — припускає 57-річний Віктор Небоженко, директор соціологічної служби "Український барометр". — Тоді скажуть: якщо втік, отже, винний. Якщо він цього не зробить, то доведеться збирати матеріали. Якщо Турчинов буде триматися, а в них не буде на нього серйозного компромату, справа затягнеться до нового року. СБУ та прокуратура намагатимуться зробити подарунок Януковичу до Різдва. Турчинову дадуть відгуляти Новий рік. Після цього буде арешт. Його можуть посадити. Адже суди зараз виконають будь-яке прохання нової влади.

Зараз ви читаєте новину «Від Турчинова чекають втечі за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути