четвер, 25 грудня 2008 20:22

Верховна Рада працюватиме 31 грудня

Верховна Рада працюватиме 31 грудня

Цього року парламент продовжив роботу на три дні — до 31 грудня включно. За таке рішення учора проголосували 354 депутати.

Зранку нардепи мали розглянути проект державного бюджету на 2009 рік. Та бюджетний комітет його забракував. Мовляв, за основу уряд узяв нереальні показники, що викривили всі цифри — і доходи, і видатки.

Тим часом у сесійній залі депутати голосують за збільшення ставки акцизу на алкогольні напої і пиво. За словами представника комітету з митної політики, "бютівця" 43-річного Сергія Терьохіна, це принесе майже 10 млрд грн доходів до бюджету.

— Шановні радєтєлі за соцсправедливість, цей закон дає додаткові гроші до державного бюджету. За рахунок вас, нардепи, які їздять на мерседесах, — каже Терьохін із трибуни і показує пальцем у залу, — перлини виноробної галузі України, які виробляють наші марочні вина, цим законом будуть захищені. А постраждає від цього закону порошкове вино, яким травиться наша молодь. Також було б добре, якби ми врахували поправку про заборону реклами та продажу дітям пива.

Із місця щось викрикує нардеп від НУ-НС Олександр Слободян. Він є почесним президентом пивного заводу "Оболонь". "Бютівець" дивиться на нього і продовжує:

Може, біля церков хочете продавати пиво?

— Пане Слободян, не кричіть. Ще, може, біля церков хочете продавати пиво?

Слободян крутить пальцем біля скроні.

Віце-спікер Олександр Лавринович обурюється, що в один день законопроекти реєструються, потім без опрацювання в комітетах розглядаються в першому читанні, і одразу, наступного дня, у другому. Мовляв, це порушення регламенту.

— Якщо ці законопроекти нам конче потрібні, то давайте будемо приймати рішення щодо відступу від регламенту й ухвалювати їх, — пропонує спікер Володимир Литвин, 52 роки.

Нардеп від БЮТ Олег Ляшко каже, що його фракція вимагає терміново розглянути питання про звільнення голови Фонду держмайна Валентини Семенюк-Самсоненко.

— Почекайте, почекайте, — спокійно каже Литвин. — Ми домовилися у п"ятницю розглянути всі кадрові питання.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада працюватиме 31 грудня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі