середа, 16 січня 2008 17:12

Верховна Рада не продовжила мораторію на продаж землі

Автор: фото: УКРІНФОРМ
  ”Регіоналка” Ганна Герман позавчора привітала у сесійній залі свого колегу по фракції Едуарда Прутніка з 34-річчям. День народження святкували ввечері. Серед запрошених були і політичні опоненти з демократичної коаліції
”Регіоналка” Ганна Герман позавчора привітала у сесійній залі свого колегу по фракції Едуарда Прутніка з 34-річчям. День народження святкували ввечері. Серед запрошених були і політичні опоненти з демократичної коаліції

На вечірньому засіданні Верховної Ради минулого вівторка депутати не прийняли жодного рішення. Хоча зареєструвалися 406 нардепів, реально до зали прийшли близько половини. Решта залишили свої картки на місцях, а самі були відсутні.

Спочатку "регіонали" реєструють законопроект про скасування депутатських пільг. Хоча на ранковому засіданні того ж дня "нашоукраїнці" подали свій. При цьому в законопроекті від "Регіонів" немає скасування депутатської недоторканності.

— Для цього потрібно готувати та вносити зміни до Конституції, — пояснює нардеп від Партії регіонів Іван Попеску, 43 роки. — Ми вважаємо недоцільним займатися дешевим самопіаром на рівні законопроекту про скасування депутатської недоторканності, як це роблять представники коаліції.

Потім народні обранці голосують за законопроект, яким пропонується продовжити мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення до 1 січня 2011 року. Його автор — комуніст Олександр Ткаченко. Проект набирає лише 177 голосів. Також не вистачає підтримки подібному законопроекту про продовження мораторію до 1 січня 2010 року, який вносять лідер фракції комуністів Петро Симоненко та Катерина Ващук із Блоку Литвина. "За" голосують Партія регіонів, Блок Литвина і Компартія. Не підтримують фракції НУ-НС та БЮТ. 33-річний спікер Арсеній Яценюк п"є воду й каже:

— Бачимо, що ці законопроекти на сьогодні є неактуальними. Бо в Законі про державний бюджет на 2008 рік фактично безстроково продовжено мораторій.

Пояснює, що землю офіційно не продаватимуть до ухвалення законів про ринок землі та земельний кадастр. Зітхає й закриває вечірнє засідання.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада не продовжила мораторію на продаж землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі