середа, 25 червня 2008 18:15

Василь Онопенко написав листа президентові

Голова Верховного суду Василь Онопенко, 59 років, стурбований проектом закону "Про судоустрій та статус суддів". Його подав до парламенту президент Віктор Ющенко, 54 роки.

Якщо законопроект приймуть, повноваження Верховного суду та його склад зменшаться. Натомість зросте вплив глави держави на судову гілку влади.

Василь Онопенко написав Вікторові Ющенку відкритого листа. "Це дає можливість, використовуючи суди, "вирішувати" питання передачі залишків стратегічних державних об"єктів у руки певних осіб. Отримати додатковий адміністративний ресурс для ведення політичної боротьби, у тому числі під час майбутніх виборів", — йдеться в посланні. — Але таке збільшення повноважень є явно неконституційним".

Голові Верховного суду відповів заступник керівника Секретаріату президента Ігор Пукшин, 42 роки. Він вважає, що насправді Онопенко турбується про збереження своїх повноважень і власної посади.

— Голова Верховного суду, відповідно до чинного законодавства, має одноособовий вплив на формування суддівського корпусу, призначення суддів на адміністративні посади та, як наслідок, прийняття рішень судів, — говорить Пукшин.

Директор Центру політичних досліджень "Український барометр" Віктор Небоженко, 54 роки, називає це боротьбою за вплив на суддів.

— Верховний суд має пряме відношення до керування суддями нижчого рівня, — каже він. — Онопенко переживає, що втратить вплив на інші суди.

Зараз ви читаєте новину «Василь Онопенко написав листа президентові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі